GÅRDSLOUNGE. Så här ska innergården, som sänkts ner, se ut sedan med gemensam gårdslounge och ingång till gymmet. Foto: AG Properties

Är det här Kungsholmens lyxigaste lägenheter?

Eget gym med en personlig tränare, gårdslounge med öppen spis och bioanläggning. I Kungsholmens nya lyxiga – och dyra – minilägenheter är det extra allt som gäller.

  • Publicerad 18:30, 21 sep 2016

Fastigheterna på Inedalsgatan och Kronobergsgatan bygges 1911 och var från början hem för självförsörjande kvinnor. Nu väntar helt andra boenden inom kort.

Det är egentligen bara lägenheternas storlek, framförallt små ettor på mellan 15-23 kvadrat, som är desamma. Resten har blåsts ut och ersatts med platsbyggda, fullt utrustade kök och toppstajlade rum.

Tanken med projektet 15/20 är att ”tilltala den moderna storstadsmänniskan” och att ”bo smart och leva stort”.

Hur man gör det? Med exklusiva gemensamma ytor.

Eller vad sägs om ett eget gym med en personlig tränare där träningstimmar ingår, en stor gårdslounge med öppen spis och grill samt dygnet runt öppen tvättstuga? Dessutom ett andra vardagsrum med bland annat kök och bioanläggning samt ett kafé. I trapphusen kommer det även finnas digitala informationsskyltar som visar väder, bussar eller lediga bilpools-bilar.

– Vi vill visa att man kan bo bra även om det är litet. Vi brukar säga att det är som att ha ett hotell med alla dess faciliteter fast hemma, säger Mikael Savborg, delägare i AG Properties som ligger bakom projektet.

Kändistränare

Anderzon Zapata är personlig tränare och marknadsförs bland annat som ”filmstjärnornas favorit” då han bland annat har flera kändisar på kundlistan och driver ett gym på Östermalm.

– Det är många hus som har ett gym, men det är få som använder dem. Förhoppningsvis kan jag få dem som bor här att använda det, säger han.

Målgrupperna är unga Stockholmare kring 25 år som har jobb, investerare (det går att hyra ut lägenheterna i andrahand) eller företag som vill ha övernattningslägenheter.

– Jag tror att det här är framtiden. Många unga idag prioriterar mer läget och att man har access till olika bekvämligheter, säger Mikael Savborg.

Stort intresse

Men smakar det så kostar det. Priserna för mini-lyorna ligger på mellan 100 000-170 000 per kvadratmeter, bland det överlägset dyraste på Kungsholmen just nu. Men det verkar inte avskräcka köparna. Över 5 000 anmälde intresse och 100 av lägenheterna är sålda. De sista 40, däribland mini-takvåningar, tvåor i etage, ska ut på marknaden senare i år. Första inflyttningen är i slutet av oktober.

– Det har varit helt galet. Över 5 000 anmälde intresse, säger Mikael Savborg.

– På den första visningen var det 1,5 timmes kö för att komma in i visningslägenheterna. Det är rätt mycket folk. I början hade vi nästan 100 samtal om dagen, säger Håkan Lundquist, ansvarig mäklare på Alexander White.

Allt fler projekt marknadsför sig med exklusiva ”tillbehör”. En utveckling som lär hålla i sig.

– Det blir allt viktigare att sälja ett koncept eller livsstil. Jag tror att många vill identifiera sig med en typ av livsstil och känna ”här vill jag bo", säger Håkan Lundquist.

Fler projekt med lyxiga "tillbehör"

Etaget på Nordenflychtsvägen marknadsförs bland annat med gemensamma takterasser med utekök och ytor för ”odling, lek och fest”. Dessutom lovas det deli och blomsterbutik i entréplanet.

På Oscar Properties kan man läsa om att deras kommande projekt Primus på Lilla Essingen som ska erbjuda arkitektritade bostäder i ”sydvästvänd park med sjöutsikt och egen strand.”