Kattstallet har inte bara gulliga katter. Vågar du kolla in deras otroligt läskiga Halloweengodis? Foto: Kattstallet/Lena Andersson

Är det här det äckligaste Halloweengodiset någonsin?

Ingen inspiration inför kvällens bus eller godis? Här är ett riktigt äckligt godis att bjuda ungarna på. Godismakarna hittas på Kattstallet i Vällingby.

  • Publicerad 14:36, 31 okt 2017

I helgen firades Halloween på Kattstallet i Vällingby med café och öppet hus. Frågan är om de stod för Halloweens läskigaste godis?

– Det var en av våra volontärer, Lena Andersson, som kom på idén. Det ska ju vara lite äckligt, läskigt och skrämmande på Halloween och det syntes att hon jobbat med skitiga kattlådor, haha, säger Careen True, chef på Kattstallet i Vällingby.

Kaksmulor och choklad hade nämligen gjorts till ett mycket trovärdigt innehåll i en kattlåda. Helt klart inget för äckelmagade och godiset väckte nyfikna blickar bland besökarna, enligt Careen True.

– Har man katter ligger det ju nära till hands. Det var några modiga och glada entusiaster som vågade prova och sa att det var jättegott. Men upplägget var ju kanske sisådär aptitligt, säger Careen True.

Poppis godis

Men godiset gick åt och bland fikat fanns även annat som spökmaränger och spindelkakor för de inte riktigt lika modiga besökarna.

Kattstallet ordnar kafé sista söndagen varje månad och den 26 november är det dags för julmarknad.

– Då brukar det vara jättemycket folk så vi får se vad vi hittar på till dess, säger Careen True.

Skulle du våga testa en kattlort? Foto: Lena Andersson

För den inte lika modiga fanns även annat lagom läskigt fika. Foto: Lena Andersson

Så gör du Kattlådan

Använd en helt ny och ren kattlåda

Smula havre- och bondkakor i botten.

Spritsa chokladpudding och vaniljpudding till små och stora kattlortar. Smeta sedan lite nöt-creme på kansterna.

Recept: Lena Andersson på Kattstallet.

Visa merVisa mindre