Appen som skickar dina varor till second hand

Nu blir det enklare att skänka grejer till Röda korset och Myrorna via telefonen. För en mindre summa kan du få sakerna hämtade från din dörr. –Vi vill självklart göra det enkelt för givaren att skänka till Röda Korsets Second Hand, säger Martina Bozic på Röda Korset.

  • Publicerad 14:20, 15 jan 2018

Appen heter Tiptapp och fungerar så att du kan betala för att någon kommer och hämtar saker du inte längre vill ha. Hämtaren kan sedan återvinna eller behålla grejerna.

Men nu kan alltså app-användarna också välja att skänka sina saker till Myrorna i Hjorthagen eller Röda korset på Södermalm.

– Återbruk är dubbelt smart, både miljömässigt och för att överskottet från våra second hand-butiker går till bra saker. När fler och fler vill bidra till en hållbar värld och ett hållbart Stockholm vill vi självklart göra det enkelt för givaren att skänka till Röda Korsets Second Hand, säger Martina Bozic, verksamhetsutvecklare på Röda Korset i ett pressmeddelande.

Kan skänka från hela Stockholm

Hur går det till då? Jo, du fotar det du vill skänka. skriver var det finns, när det kan hämtas och hur mycket man är beredd att betala för hjälpen. Sedan kommer en annan användare av appen och hämtar grejerna och kör dem till Röda korsets butik på Östgötagatan på Söder eller till Myrornas affär på Kolargatan i Hjorthagen.

Även om butikerna ligger på Södermalm och Hjorthagen kan saker skänkas från hela Stockholm.