Husbybon Soran tycker att oljudet har stört för länge. Foto: johanna edström

Äntligen ska tystnaden ha lagt sig i Husby

I cirka tre dygn störde ett högt brummande i Husby centrum. Ljudet visade sig komma från en fontän. – Vi visste inte om problemet. Men nu har vi åtgärdat pumpen som var igång trots att fontänen var tömd. Nu har vi fyllt fontänen igen, säger Peter Jensen, på trafikkontoret.

  • Publicerad 10:18, 7 sep 2018

Mitt i berättade igår att en fontän vid Husby centrums södra tunnelbaneuppgång och gav i från sig ett högljutt brummande ljud, som störde i centrum.

Enligt handlare på plats berättade att ljudet hade stört i tre dygn och han som arbetar nära höll på att bli tokig av oväsendet.

Inte förrän Mitt i tog kontakt med trafikkontoret kom det till deras kännedom.

Varför för fontänen ett sådant oväsen?

– Oljudet kommer av att fontänen var tom på vatten och cirkulationspumpen var igång. Den töms för att rengöras varannan vecka men i det här fallet glömde entreprenören att stänga pumpen, säger Peter Jensen, Driftingenjör på trafikkontoret.

Han berättar att det störande ljudet pågick så länge på grund av brist i kommunikationen.

Kommunikationsmiss – drog ut på problemet

– Personen som tömde fontänen blev sjukskriven och kommunikationen vart bristfällig till den som skulle ta över driften i området vilket resulterade i att han inte visste om det var fel på fontänen eller om den var avstängd för rengöring. Så felet har varit brist i kommunikation samt handhavande hos entreprenören, säger Peter Jensen.

Enligt honom, har fontänerna daglig tillsyn av entreprenörerna. 

 Hur har ni åtgärdat problemet? 

– Entreprenören har nu varit på plats, fyllt vatten och driftsatt fontänen, säger Peter Jensen.