Inga större störningar. En ovanlig syn när det gäller pendeltågstrafiken. Foto: SL

Äntligen: Pendeltågen går som vanligt igen efter olyckan i Häggvik

Den senaste prognosen från Trafikverket höll. I morse började pendeltågstrafiken rulla enligt ordinarie tidtabell – och med stopp på alla stationer i Sollentuna – efter urspårningsolyckan i Häggvik för över två månader sedan.

  • Publicerad 08:42, 26 apr 2021

Det var den 11 februari som ett godståg spårade ur i Häggvik och cirka tre kilometer räls förstördes.

Sedan dess har pendeltågstrafiken påverkats markant, inte minst i Sollentuna där tågen har susat förbi flera stationer utan att stanna.

Omfattande arbete

Trafikverket tvingades till ett omfattande reparationsarbete. I slutet av mars började arbetet med att lägga den nya rälsen, med hjälp av ett 54 ton tungt rälsläggartåg.

Monstertåg lägger ny räls efter urspårningen i februari

Och nu är det alltså klart. Med start på morgonen i dag rullar pendeltågen som vanligt, och för första gången på länge förkunnar SL på sin hemsida att det är ”inga större störningar” i pendeltågstrafiken just nu.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Ökning igen: 247 nya smittade i Sollentuna

Nyheter Förra veckans nedgång blev kortvarig Antalet smittade av covid-19 ökar på nytt i Sollentuna. Under vecka 17 konstaterades 247 nya fall, 43 fler än veckan innan, enligt färsk statistik från Folhälsomyndigheten.torsdag 6/5 14:53

Stor polisinsats vid tingsrätt – personer kastade smällare mot polis

Nyheter Under torsdagsmorgonen samlades ett 20-tal personer utanför Attunda tingsrätt i Sollentuna och kastade smällare mot polisen.torsdag 6/5 9:48