Äntligen: Nu kan den nya simhallen ha fått en plats

Den långdragna historien med Täbys simhall kan snart få ett slut. Nu har kommunen riktat in sig på en plats för 50 meter bassäng och vattenlek.

  • Publicerad 09:25, 19 feb 2016

Tibblebadets besökare har börjat tröttna på att vänta på en ny simhall.

– Det är otroligt slitet, det är bara att ta sig en titt inne i badet för att förstå att det behövs ett nytt badhus, säger Peter Erichsen.

Täbys politiker är väl medvetna om att frågan dragit ut på tiden.

– Det har tagit långt tid för att man utrett olika alternativ som så här i efterhand kanske inte har varit helt realistiska, ett tag diskuterade man också att ställa den bredvid den gamla simhallen, säger Johan Algernon (M), ordförande stadsbyggnadsnämnden.

– Men tanken nu är att lägga den där den gamla badmintonhallen ligger längs Stora Marknadsvägen. I maj räknar vi med att kunna gå ut på samråd för detaljplanen.

Lockar med lek

Byggstarten kommer att ske senast nästa år, 2017. Inriktningen är att det liksom i dag ska bli en 50 meters bassäng. Tankarna finns också kring inslag av vattenlek för barn och ungdomar. 

– Det kommer inte att bli ett stort äventyrsbad, men det är väldigt kostsamt att bygga en ny simhall och vi tror att det måste till något för alla åldersgrupper för att locka besökare, säger Johan Algernon.

Junie Lindgren, 11 år, tycker att det ska bli roligt med ett nytt bad.

– Det vore kul med många rutschkanor och en stor pool, så att man kan bada mycket.

Tibblebadets nuvarande lokaler kan förvandlas till en yta som kan komma Täbyborna till gagn på annat sätt.

– En idé vi tittar på är att använda skalet och göra om det till en inomhushall, säger Johan Algernon (M).