Margareta Hellsten vid stationshuset i Frösunda. Ett stenkast därifrån, i magasinet, blir det loppmarknad i morgon. Foto: Åsa Sommarström

Äntligen! Loppisen i Frösunda drar igång igen

Den populära loppisen i Frösunda har haft ett långt uppehåll. Coronan ställde sig i vägen. Men i helgen är det dags igen.

  • Publicerad 13:57, 21 aug 2020

Det är Frösunda hembygdsförening som driver loppmarknaden sedan många år. I vanliga fall hålls den på söndagar från slutet av april in i september. I år kom coronan emellan och det har inte varit några loppisar sedan i fjol.

De uteblivna intäkterna påverkar ekonomin för föreningen, som stretar och gnetar för få råd att restaurera stationshusets exteriör till hur det såg ut när det invigdes 1885.

En vägg blir målad

– Vi har begärt in en offert för att se om de kan göra en vägg i höst. Vi fick ju 100 000 av kommunen och vi har lite eget kapital. Så en vägg ska vi nog kunna göra, säger Margareta Hellsten.

Sedan återstår en vägg. Men om föreningen kunnat fortsätta med loppisarna som vanligt tror hon att restaureringen hade haft en chans att komma i mål i år.

Ekonomisk förlust

– Det här coronaåret förlorar vi så mycket pengar. Loppisen betyder mycket och vi kommer inte ha någon julmarknad heller.

Men i morgon lördag är det alltså dags.

Coronasäkert

– Vi använder handsprit och handskar, håller avstånd och så räknar vi med människors goda omdöme. Blir det för många får vi säga till. Men magasinet är så stort. Och vi håller fikat utomhus i år.

Fakta

Loppisar i Vallentuna i augusti

• Frösunda stationshus.

I magasinshuset. Lördag och söndag mellan 10 och 15 till och med den 6 september.

Arr: Frösunda hembygdsförening.

• Kantarellvägen

I morgon, lördag den 22 augusti, utanför husen längs Kantarellvägen i Kragstalund. Start klockan 10.

Arr: Brf Tallskogen.

• Nästa lördag, den 29 augusti mellan 10 och15, i hörnlokalen bredvid Spel & Lek samt i Swedbanks gamla kontor.

Arr: Fastighetsägaren Fastpartner

Visa merVisa mindre