Gunilla Sjöberg med barnbarnet Finn Lundberg, snart 6 hade en skön eftermiddag vid dammen. Foto: Maria Gramer

Äntligen har Svandammsparken öppnat

Äntligen går det att bada i plaskdammen i Svandammsparken. – Jättebra, försäkrar Gunilla Sjöberg som premiärplaskade med barnbarnet Finn Lundberg.

  • Publicerad 08:45, 12 jul 2018

Planen var egentligen att parken skulle ha öppnats redan under tisdagen, men efter ett missförstånd mellan trafikkontoret och entreprenören började plaskdammen fyllas med vatten och staketen plockas ner först under onsdagen. Men nu är det fritt fram att bada i den nya plaskdammen och leka på lekplatsen igen.

Gunilla Sjöberg som på besök från Nyköping hade en skön eftermiddag vid plaskdammen tillsammans med barnbarnet Finn Lundberg, Hägersten.

– Det här är jättebra, vi har fikat och ätit glass, säger hon.

Ordentligt ansiktslyft

Det är den norra delen av Svandammsparken som har fått sig ett ordentligt ansiktslyft.

– Det är roligt att nu få se resultatet av medborgarnas förslag på hur de ville ha sin park. Vi har satsat ordentligt för att få en grönskande park där många vill umgås, leka och bara vara, säger Jessica Jormtun, ordförande i stadsdelsnämnden.

 

Vid plaskdammen har det också byggts teknikhus och toalett, och parken har dessutom fått nya sittplatser, belysning och en ny entré från Tellusborgsvägen/Oktobergatan.

Magnolia och silverpil

Silverlönn, fylldblommigt körsbär, näverhägg, lönn och silverpil har ersatt de träd som fälldes i höstas, och nya buskar har planterats, bland annat magnolia, prydnadsapel och ligustersyren.

Resten av Svandammsparken kommer att anläggas under nästa år.