Anti-jul. Lars Bygdén (till vänster) ser sig själv som en anti-julmänniska. Därför blir hans julbord på Melodybox något långt ifrån det traditionella. Med på bild är Anneli Strömsten och Stefan Norberg från Melodybox. Foto: Mikaela Wagner

Anti-julmänniskan Lars Bygdén bjuder in till julshow

Det finns ingen högtid som countryartisten Lars Bygdén är så svalt inställd till som julen. Trots det är han nu med vid ett julbord med tillhörande show som countrylegendaren Willie Nelson nog skulle uppskatta. "Vi gör något helt annorlunda", säger Bygdén.

  • Publicerad 06:30, 19 nov 2021

Jag är en anti-julmänniska av rang

Skinka, sill och Janssons frestelse är nog givna på de flesta svenska julborden. Men Lars Bygdén har inte mycket till övers för det traditionella som rör julen, så på julbordet som han och Melodybox fixar ihop i Hökmossen kommer det snarare bli Texas-style BBQ som serveras.

Till "efterrätt" stämmer Bygdén och The Christmas Honky Tonkers upp till country och svängom för att avsluta ett julbord som skiljer sig från många andra.

– Jag tycker att alla jämt klagar på att de är så less på att gå på vanliga julbord, att det är samma-samma överallt. Så jag tänkte att vi gör något helt annat, säger Lars Bygdén.

Enligt affischen kommer det vara "årets julbord enligt Willie Nelson"...

– Haha, jag tar inget ansvar för den formuleringen, men jag tror att han skulle trivas väldigt bra. Hans julbord hade nog kunnat snudda vid det här. Han bor i Austin så han skulle nog gilla maten.

Enligt Lars Bygdén så kommer det finnas inslag av en traditionell jul i form av mer svängiga varianter av klassiska jullåtar, men i huvudsak blir det mycket upptempo och countrycovers. För julen i sig är långt ifrån Lars Bygdéns favorittid på året.

Hur taggad är du på showen och på julen?

– Åh gud. Julen är en av högtiderna jag är minst taggad på, jag är en anti-julmänniska av rang, säger han med ett skratt och fortsätter:

– Jag kanske formulerar det många egentligen känner nu, men att man gruvar sig och att det är så otroligt kravfyllt. Men just våran kväll är snarare ett försök att vara en form av motvikt till det traditionsbundna och istället göra något kul och helt annorlunda.

Lars Bygdéns Countryjul

Musik: Lars Bygdén & The Christmas Honky Tonkers

Mat: Texas Smokehouse BBQ av Brisket & Friends från Årsta.

Tid och plats: 2 december på Melodybox i Hökmossen.

Visa merVisa mindre