Anthony Yigit ska boxas om världsmästartiteln

Andreas Yigit har redan bockat av Europamästare på meritlistan. Nu får den Skarpnäckfostrade boxaren även chansen att bli världsmästare.

  • Publicerad 18:45, 13 jul 2018

Datumet för matchen är inte spikat än, men någon gång i september går Anthony Yigit, 26, in i turneringen World Boxing Super Series för att boxas om världsmästartiteln i superlättvikt (63,5-kilo).

– Det är här är vad jag har gått och drömt om sedan jag var en liten pojke, och nu blir det äntligen av, säger Anthony Yigit som fostrades i Skarpnäcks boxningsklubb.

Han ställs mot vitryske Ivan Baranchyk.

– Jag vet att han är stenhård och stark. Han ska också boxas om världsmästartiteln så han förtjänar det, så det kommer bli en grym match absolut.

Hårdträning väntar

18 juli reser Anthony till Moskva för att promota matchen. Han stannar i fyra dagar och flyger sedan direkt till Las Palmas för två månaders tuff träning fram till matchen.

– Mentalt måste jag se till att lita på den träning jag utfört sedan jag började boxas och som tagit mig hit, och inte göra så mycket nytt. Det kommer förhoppningsvis att funka, säger Anthony Yigit.

Fakta

World Boxing Super Series

I World Boxing Super Series (WBSS) tävlar världens åtta bästa proffsboxare i varje viktklass i en utslagsturnering om världsmästarbältet.

Anthony Yigit tävlar i klassen superlättvikt och möter Ivan Baranchyk i första omgången (som går att likna vid en kvartsfinal).

Den som koras till världsmästare tar hem Muhammad Ali Trophy och en prissumma på tio miljoner dollar.

Visa merVisa mindre