Anthony Yigit ska boxas om världsmästartiteln

Jordbroboxarens största match hittills i karriären väntar. Nu hoppas han att hans framgångar ska inspirera ungdomar i Haninge.

  • Publicerad 16:00, 12 jul 2018

Datumet för matchen är inte spikat än, men någon gång i september går Anthony Yigit, 26, in i turneringen World Boxing Super Series för att boxas om världsmästartiteln i superlättvikt (63,5-kilo).

– Det är här är vad jag har gått och drömt om sedan jag var en liten pojke, och nu blir det äntligen av, säger Anthony Yigit.

Han ställs mot vitryske Ivan Baranchyk.

– Jag vet att han är stenhård och stark. Han ska också boxas om världsmästartiteln så han förtjänar det, så det kommer bli en grym match absolut.

Hårdträning väntar

18 juli reser Anthony till Moskva för att promota matchen. Han stannar i fyra dagar och flyger sedan direkt till Las Palmas för två månaders tuff träning fram till matchen.

– Mentalt måste jag se till att lita på den träning jag utfört sedan jag började boxas och som tagit mig hit, och inte göra så mycket nytt. Det kommer förhoppningsvis att funka, säger Anthony Yigit.

Återvänder ofta till Jordbro

Anthony Yigit bodde delar av sin uppväxt i Jordbro och återvänder dit så ofta han kan.

– Min gamla lärare Johan Kant är numera rektor på Vikingaskolan. Jag brukar vara där och träffa honom och eleverna, säger han.

Anthony hoppas att hans framgångar ska inspirera dagens unga i området.

–  Ungdomarna behöver förebilder som inte har flashiga bilar och som slänger pengar omkring sig. När jag var ung var det jättelätt att hamna på fel vägar, men jag klarade mig tack vare boxningen, säger Anthony Yigit och fortsätter:

– Om det är något råd jag kan ge till ungdomar så är det att börja idrotta. Hamna i en sådan omgivning i stället för att komma in i fel umgänge.

Fakta

World Boxing Super Series

I World Boxing Super Series (WBSS) tävlar världens åtta bästa proffsboxare i varje viktklass i en utslagsturnering om världsmästarbältet.

Anthony Yigit tävlar i klassen superlättvikt och möter Ivan Baranchyk i första omgången (som går att likna vid en kvartsfinal).

Den som koras till världsmästare tar hem Muhammad Ali Trophy och en prissumma på tio miljoner dollar.

Visa merVisa mindre