Foto: Most Photos

Antalet covidfall fortsätter minska i Upplands-Bro

Antalet konstaterade fall av covid-19 i Upplands-Bro fortsätter minska. Siffrorna kan dock ha påverkats av ett intrångsförsök i Folkhälsomyndighetens databas.

  • Publicerad 15:38, 11 jun 2021

Vi har tidigare berättat att Folkhälsomyndighetens databas låg nere den 26 – 28 maj på grund av ett intrångsförsök. Av den anledningen har somliga av de covid-19-fall som bekräftades vecka 21 inrapporterats först veckan därpå.

Siffran för vecka 21 i Upplands-Bro berättar att man i kommunen haft 23 konstaterade fall. Under vecka 22 noteras 15 konstaterade fall.

Nedåtgående trend

Även om dessa siffror kan vara något osäkra går det att i Upplands-Bro tala om en nedåtgående trend om vi jämför med antalet konstaterade fall under vecka 19 och 20 som var 56 respektive 60 stycken fall.

– Den långsiktiga trenden är väldigt tydlig med ett fallande antal fall, sa statsepidemiolog Anders Tegnell vid torsdagens pressträff rörande pandemiläget nationellt.

Upplands-Bro får vaccinationsbuss

Drygt 10 000 invånare har fått sprutan

I Upplands-Bro har man nu vaccinerat 44 procent av den vuxna befolkningen med en första dos vaccin. Det här motsvarar att 9 975 personer fått sin första dos fram till vecka 22 enligt de siffror som rapporteras in till Nationella vaccinationsregistret.

Fram till vecka 22 så har i länet 856 537 vaccindoser getts ut. Det här motsvarar 46 procent av den vuxna befolkningen.

90 procent av Upplands-Broborna över 70 år har fått spruta

I Upplands-Bro kommun har 90 procent av befolkningen som är 70 år eller äldre fått minst en dos vaccin. Dessa siffror har analyserats av nyhetssajten Newsworthy.

Striden om grustaget: Nu stoppas allt arbete

Överklagan. Länsstyrelsen stoppar allt arbete på Lindormsnäs 1:5. Naturskyddsföreningen överklagade Börje Wredéns (L) beslut att riva upp förbudet mot verksamheten på Lindormsnäs. Nu har länsstyrelsen ställt sig på Naturskyddsföreningens sida: All verksamhet...torsdag 24/6 17:01

Efter jättebeslaget av cannabis - 58-åring frias

Operation Costa. "Frias på grund av polisprovokation". Efter ett tillslag mot en lagerlokal i Kungsängen i februari 2020 så kunde polisen beslagta 388 kilo cannabis. Två män dömdes till fängelse vid Attunda tingsrätt inom ramen för polisens Operation...torsdag 24/6 12:06