Statsepidemiolog Anders Tegnell vid en av Folkhälsomyndighetens många pressträffar under våren 2020. Arkivbild. Foto: Christian Lärk

Antalet bekräftade fall av covid-19 i Upplands-Bro ökar kraftigt

Antalet bekräftade fall av covid-19 i Upplands-Bro har tredubblats då siffror för vecka 44 nu redovisas, detta om man jämför med veckan innan. Det här visar Folkhälsomyndighetens senaste statistik.

  • Publicerad 18:15, 5 nov 2020

Under vecka 44 var 51 personer bekräftat smittade med covid-19 i Upplands-Bro. Då Folkhälsomyndighetens senaste siffror presenterades under torsdagen så stod det klart att siffran med bekräftat smittade i Upplands-Bro tredubblats sedan vecka 43.

Läget i Upplands-Bro den senaste månaden

Under vecka 40 låg antalet bekräftade fall i kommunen på 4 stycken, för att under vecka 41 öka till 11. När vi gick in i vecka 42 var det 8 fall – men därefter hände något.

Utvecklingen av bekräftat smittade i kommunen har det senaste två veckorna ökat.

Upplands-Bro stänger gym, simhall och bibliotek för besökare

Tredubbling mellan vecka 43 och 44

Vecka 43 var Upplands-Bro uppe på 17 bekräftade fall för att under 44 tredubblas till 51 fall.

I dag torsdag inför kommunen ytterligare åtstramningar i en rad verksamheter inom Upplands-Bro i syfte att minska smittspridningen. Framförallt handlar det om att gym, bibliotek och simhall stänger för besök.

Ännu fler fall den här veckan

De bekräftade fallen ökade i hela landet. Under Folkhälsomyndigheten presskonferens på torsdagen förutspådde Karin Tegmark-Wisell, avdelningschef på myndigheten, att kurvan kommer öka ännu mer den här veckan.

– Vi kommer att nå högre tyvärr jämfört med förra veckan, säger hon.

Så rapporteras statistiken

Statistiken är baserad på laboratoriebekräftade fall anmälda enligt smittskyddslagen.
Siffrorna redovisas när provsvaret har rapporterats in till Folkhälsomyndigheten, vilket vanligtvis tar någon eller några dagar. Statistiken för en vecka sammanställs på torsdagen veckan efter.

Källa: Folkhälsomyndigheten

Brobor önskade fler gungor – fick hel gungpark

Surfgunga, kompisgunga och en karusellgunga. Broborna önskade gungor. Fick en hel gungpark.fredag 5/8 14:09