Inte bra nog. Trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) vill också veta varför snöröjningen inte fungerat. Foto: Sacharias Källdén/Magnus Hjerling

Ansvarig politiker INTE nöjd med snöröjningen: ”Jag vill att man går igenom vad som hänt”

Var är alla plogbilar? Senaste dygnets vanligaste fråga. Trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) har frågat sig samma sak – och kräver nu svar av trafikkontoret.

  • Publicerad 16:18, 10 nov 2016

Trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) är den politiker inom Stockholms stad som har det högsta ansvaret för snöröjningen. ”Kaos” kallar han det som pågått ute på stan senaste dygnet.

LÄS ÄVEN BILDEXTRA: Snökaos i Stockholm – så här ser det ut runt om i stan

Han är inte alls nöjd med hur det har sett ut på gatorna och kräver nu svar av trafikkontoret. Helldén har bett om en detaljerad redogörelse för hur snöröjningen har genomförts.

– Det fanns indikationer om att snön var på väg. Det är väl en av de intressanta frågorna, om man var ute i tillräckligt god tid och planerade för det här, säger Daniel Helldén.

Sociala medier har svämmat över att bilder på insnöade bilar, strandade bussar och trottoarer som ser ut som dåliga skidspår.

LÄS ÄVEN Snökaos – då skjutsade Marcus strandsatta i Annedal

Var är alla plogbilar!? har varit en vanlig undran.

– Ja, jag har också hört att folk inte sett plogbilarna och undrat var de är någonstans. Jag har bett trafikkontoret att redogöra för det så vi får klarhet i hur det varit, säger Daniel Helldén.

LÄS ÄVEN Och hamburgerrestaurangen ryckte också ut

Gång och cykelvägar ska vara prioriterade av stadens nära 200 snöröjningsfordon.

– Det är frågan om i vilken mån man har gjort det. När man väl fått ordning på det kaoset som är nu måste vi gå igenom vad som gjorts var.

Enligt Daniel Helldén har stockholmare rätt att vara missnöjda med hur det hittills sett ut.

– Det snöade extremt mycket. Men man bör snabbare komma igång (med snöröjningen) så att det blir hjälpligt framkomligt. Att det blir problematiskt får man räkna med men kanske inte i den omfattningen som varit. Jag vill att man går igenom vad som har hänt. Ligger det någonting på oss som ansvariga?

Är det en fråga om bristande resurser?

– Det är det man ska titta på. Det är inte en ekonomisk resursfråga men det kan hänga ihop med hur vi gjort upphandlingar och annat, säger Daniel Helldén.