– Det är vårt fastighetsbolag som har inventerat vad det finns för möjliga tomter, men det är därmed inte sagt att det blir just denna. Sen har det varit en dialog med boende där vi förstått att det finns en annan användning av fotbollsplanen, säger Martin Normark.

”Karlskogakonceptet”

Projektet ska baseras på något som kommunen kallar ”Karlskogakonceptet”. Det sex planerade bostäderna ska byggas anpassade för individer med varierande grad av funktionsnedsättning. Två bostäder för de som behöver allra mest stöd, och fyra bostäder av mer enkel karaktär.

https://www.mitti.se/nyheter/planen-kommunen-vill-bygga-lss-boende-pa-fotbollsplanen/repuix!Y2YkAvhCbrJN@2j8UIDc2g/

Kan du lova grannarna att de får behålla sin fotbollsplan?

– Sista ordet är inte sagt, utan det här pågår. Jag kan inte lova något innan vi har alla alternativen på bordet, men vi har noterat synpunkterna och tittar på möjliga alternativ.

https://www.mitti.se/nyheter/kommunen-forbereder-utforsaljning-av-gruppbostader/repuiv!UHXjcgJqW5TH2RpY3kbJqg/

Martin Normark vill även göra tydligt att synpunkterna som framkommit vid informationsmötet med grannarna tas på allvar. Han säger:

– Dialogmötena är ingen formsak.

Från politiken finns ett beslut att behovet av två LSS-boenden finns, och just nu arbetar man med att hitta platsen för ett av dessa, och det är i det här arbetet som fotbollsplanen i Brunna kommit på tal.

När kan ni ge besked om var ni tänker bygga?

– Inom två månader tror jag vi kan ge besked om var vi lokalisera detta, säger Martin Normark.