Martin Normark (L), ordförande i socialnämnden. Foto: Upplands-Bro kommun / Niklas Loman

Ansvarig politiker: ”Inget är klart”

Socialnämndens ordförande Martin Normark (L) som är ansvarig för de eventuella planerna i Brunna vill framhålla att ingenting är klart.

  • Publicerad 17:59, 24 sep 2021

– Det är vårt fastighetsbolag som har inventerat vad det finns för möjliga tomter, men det är därmed inte sagt att det blir just denna. Sen har det varit en dialog med boende där vi förstått att det finns en annan användning av fotbollsplanen, säger Martin Normark.

”Karlskogakonceptet”

Projektet ska baseras på något som kommunen kallar ”Karlskogakonceptet”. Det sex planerade bostäderna ska byggas anpassade för individer med varierande grad av funktionsnedsättning. Två bostäder för de som behöver allra mest stöd, och fyra bostäder av mer enkel karaktär.

Planen: Kommunen vill bygga LSS-boende på fotbollsplanen

Kan du lova grannarna att de får behålla sin fotbollsplan?

– Sista ordet är inte sagt, utan det här pågår. Jag kan inte lova något innan vi har alla alternativen på bordet, men vi har noterat synpunkterna och tittar på möjliga alternativ.

Kommunen förbereder utförsäljning av gruppbostäder

Martin Normark vill även göra tydligt att synpunkterna som framkommit vid informationsmötet med grannarna tas på allvar. Han säger:

– Dialogmötena är ingen formsak.

Från politiken finns ett beslut att behovet av två LSS-boenden finns, och just nu arbetar man med att hitta platsen för ett av dessa, och det är i det här arbetet som fotbollsplanen i Brunna kommit på tal.

När kan ni ge besked om var ni tänker bygga?

– Inom två månader tror jag vi kan ge besked om var vi lokalisera detta, säger Martin Normark.

Boende enligt LSS i Upplands-Bro:

Här är gruppbostäder som finns i kommunen: Furuhäll, Gula villan, Rosa villan, Kamrervägen, Skyttens väg, Östervägen och Parkvägen. Det finns även tre servicebostäder: Kyrkvägen, Svartviken och Ringvägen.

Källa: Upplands-Bro kommun

Stabil trend: Nedgången av antalet coronafall fortsätter

Få nya fall av covid-19 i Upplands-Bro. Antalet konstaterade fall av covid-19 i Upplands-Bro sjunker för femte veckan i rad.torsdag 21/10 17:17

Nya regler ska få fart på A-traktorn

"Väcker känslor" Snabbare "bilar" men svårare förarprov. Så vill regeringen minska köer och olyckor med A-traktorn.torsdag 21/10 11:32