Mannen jobbade vid tillfället för brotten som resurs på skolan i Värmdö. Foto: Mostphotos

Anställd på Värmdöskola dömd för barnvåldtäkt

Mannen hade ensam tillsyn över barnen på skolan. Då förgrep han sig på dem och filmade samtidigt. Nu har han dömts för de grova brotten.

  • Publicerad 15:09, 23 feb 2018

Mannen, som är i 30-årsåldern, har jobbat som extra resurs i skolan på Värmdö, men också inom fritidsverksamheten.

Där har han, enligt domen, vidrört barnen på ett sexuellt sätt vid flera tillfällen. När han haft ensam tillsyn över barnen har han bett flickor att posera som katter, fotat och filmat dem och sedan sagt till dem att hålla tyst om vad som har hänt.

Han har också, enligt domen, tagit med barnen på upptäcktsfärd i skogen och samtidigt tagit på dem och filmat dem på ett närgånget sätt.

Hade barnporr i datorn

Det var i mitten av augusti förra året som mannen häktades på sannolika skäl misstänkt för grovt sexuellt övergrepp mot barn. Det efter att en flicka på Värmdöskolan berättat att han hade gjort våld på henne.

Under bilfärden hem kunde hennes pappa se att hon mådde mycket dåligt och där berättade hon i tårar vad som hade hänt under dagen.

Flickans pappa kontaktade omedelbart polis, som gjorde husrannsakan i 30-åringens hem på Värmdö. Där tog de flera mobiltelefoner, datorer och hårddiskar i beslag. Alla hade de barnporr i sig.

Sex års fängelse

Mannen har, enligt domen, uppgett att han är extremt ångerfull och att han inte hade gjort det han gjorde mot barnen om han visste att de skulle ta illa vid sig.

Nu har mannen dömts av Nacka tingsrätt till fängelse i sex år för våldtäkt mot barn, grovt sexuellt utnyttjande av barn, sexuellt ofredande och grovt barnpornografibrott.