Den utpekade mannen ska vara djupt rotad i ett kriminellt nätverk i Rinkeby. Samtidigt jobbar han på en skola i området. Foto: Mostphotos

Anställd på skola i Rinkeby pekas ut som gängmedlem

En utpekad gängmedlem jobbar på en skola i Rinkeby, det rapporterar Expressen. Mannen är inte dömd för några grova våldsbrott, men ska enligt tidningens uppgifter vara djupt rotad i ett känt kriminellt nätverk i området.

  • Publicerad 07:41, 27 nov 2019

Den utpekade gängmedlemmen har varit anställd på en skola i Rinkeby i flera år. Samtidigt ska han enligt polisuppgifter ingå i ett kriminellt nätverk som av myndigheten kallas för Tyson, skriver Expressen.

I början av 10-talet dömdes han för rattfylleri, men är för övrigt helt ostraffad. Däremot har mannen förhörts i en stor utredning om penningtvätt efter att han stoppades i en bil med omkring 400 000 kronor i sedlar. De inblandade i härvan friades tidigare i år i hovrätten.

Mannen är barndomsvän med flera medlemmar i gänget där några är dömda för narkotikabrott och har gripits med automatvapen.

Expressen har varit i kontakt med skolans rektor som svarar att all personal har fått lämna utdrag ur belastningsregistret innan de anställts.

”Om någon personal på skolan åtalas för grov brottslighet, eller är på väg att åtalas, utgår jag från att polisen kontaktar mig”, skriver rektorn.

Rekryterar på skolor och fritidsgårdar

Tidigare i år släppte polisen en ny rapport om gängkriminaliteten där de varnar för att medlemmarna rekryterar från bland annat skolor och fritidsgårdar.

Tidigare har det avslöjats att en annan man i samma nätverk jobbar på en fritidsgård i Rinkeby.