Inflytt. Noam Asseraf och hans bror Nathaniel är redo att öppna vintage från Göteborg på Hornsgatan. Foto: Victor Malmcrona

Anrika vintagebutiken Broadway & Sons öppnar på Söder

På 90 000 jeans byggde David Asseraf sitt vintage-företag. Efter många framgångsrika år i Göteborg ska nu hans söner slå sig in på Stockholmsmarknaden.

  • Publicerad 16:38, 5 maj 2022

Det var fullt ös, dag ut och dag in

Sprungen ur flower power-erans kärlek till denim öppnade David Asseraf vintagebutiken Broadway i Göteborg 1982. Några år senare kom han över 90 000 par jeans i Chicago och affärerna tog fart.

Fokus är ett sortiment som förutom jeans består av noggrant utvalda vintageplagg med fokus på amerikansk second hand och militärt överskott.

Broadway har funnits på sju adresser i Göteborg och för två år sedan utsågs butiken på Korsgatan av brittiska tidningen Financial Times till en av de 21 bästa klädesbutikerna för män i världen.

Arkivet och Myrorna har slagit upp portarna i city

Grundare. En ung David Asseraf i en av sina första butiker. Foto: Broadway & Sons

Ny generation i ny stad

När Broadway & Sons nu öppnar i Stockholm är det Davids söner Noam och Nathaniel Asseraf som håller i rodret. Snart slår portarna till butiken på Hornsgatan upp.

När Mitt i tittar förbi pågår arbetet i lokalen för fullt.

– Det känns spännande och helt rätt i tiden. Det finns en stor efterfrågan på vintage, särskilt i Stockholm, säger Noam Asseraf.

– Det har vi märkt i Göteborgsbutiken. Folk frågar dagligen när vi tänkt öppna i Stockholm och säger att det saknas en butik som vår här.

En fördel Broadway har är att de har varit i branschen sedan 80-talet, menar han.

– Mycket av det vi säljer hade varit omöjligt att erbjuda för ett nystartat företag. Vårt sortiment bygger på 40 år av samlande.

Här kan du fynda second hand-kläder i Stockholms län

Här. Nu slår portarna upp. Foto: Victor Malmcrona

Pop up-butik i Stockholm

Det är inte första gången Broadway tar ett kliv in på Stockholmsmarknaden. För några år sedan hade de en pop up-butik i två veckor på Munkbron.

– Det var fullt ös, dag ut och dag in. Vi hade inte ens tid att äta lunch.

Att hitta en permanent adress i stan tog lite tid. Men nu tycks Broadway ha hittat hem.

– Adressen är inte key, däremot lokalen. Högt i tak och rätt känsla. Vi kollade fyra, fem lokaler innan vi hittade den här. Och att den ligger på Hornsgatan är ett stort plus.

Finns några av de 90 000 jeansen din farsa köpte kvar?

– Absolut. Många av dem har vi lagrat under åren, tills passformen är i mode igen.

De tror stenhårt på ännu mer second hand

Vintagetätt område

Längs Hornsgatan finns många second hand-butiker – Herr Judit, Brocante och Myrorna, för att nämna några.

Hur skiljer ni er från dem?

– Det är helt upp till kunden att se. Vi har vår idé och vision, och den kommer från hjärtat. Jag tror varje butik har sin nisch och kompletterar på så sätt varandra väldigt väl.

Broadway ligger på Hornsgatan 64 och öppnar 6 maj.

Här jagar influencern second hand