BLIR KVAR. Georg Sörman har fått nya ägare efter konkursen i våras. Foto: Per Brandt

Anrik herrekipering blir kvar – men i ny kostym

Den anrika herrekiperingen Georg Sörman lever vidare – med nya ägare som planerar en del förändringar. Men den stora nylanseringen dröjer på grund av segdragna hyresförhandlingar enligt nya ägaren.

  • Publicerad 11:37, 9 sep 2020

Ett av många butiksoffer under coronapandemin var anrika Georg Sörman som kastade in handduken i slutet av mars. Men innan sommaren tog nya ansikten över konkursboet, nämligen ägarna till klädesfirman Grosshandlarn, något Dagens Industri var först att berätta.

Klassiska butiken Georg Sörman i konkurs

Trots att ägaren Tomas du Rietz, som driver företaget tillsammans med sonen Fredrik, beskriver situationen för deras andra två andra butiker och hela branschen som ”katastrof” tvekade han inte att ta över Georg Sörman.

– Vad har jag för alternativ? Jag har hållit på med kläder i 40 år så det var rätt naturligt. Jag tror på butikerna med bra lägen och det är ett trevligt namn, säger Tomas.

Både butiken och klassiska skylten på Kungsholmen och i Gamla stan ska leva kvar med samma namn är planen. Innehållsmässigt ska sortimentet ändras lite, enligt Tomas där ”bara prästkläderna och skorna kastas ut i princip” och just nu pågår en utförsäljning.

Men på Kungsholmen planeras också för en stor renovering med en del nyheter.

– Vi ska försöka behålla så mycket gammal inredning som det går, men med ett litet annat sortiment med mycket svenska märkesvaror. Sedan ska vi ha ett riktigt skrädderi med egen skräddare i butiken, berättare Tomas.

Målet var att bygga om redan under sommaren, men enligt Tomas har förhandlingarna med hyresvärden angående omfattningen av renoveringen och vem som ska stå för fiolerna dragit ut på tiden.

– Det har dragit ut på det hela, men vi kommer hitta en lösning. Vi kan troligen börja bygga om i januari-februari skulle jag tro, säger han.