Centralt. Pizzastugan låg precis vid rondellen i Ektorps centrum. Foto: Johan Kristensen

Ännu oklart vad som händer med Pizzastuge-tomten

Det är fortfarande inte klart vad som ska hända med tomten i Ektorp där Pizzastugan låg. Familjen som äger marken har inte bestämt hur de vill göra.

  • Publicerad 08:00, 19 jul 2021

Nu är det snart ett år sedan den stora, röda villan vid rondellen i Ektorp brann ned. De flesta kände till huset som Pizzastugan, vilket det varit sedan någon gång på 1990-talet.

Det var natten till 5 augusti 2020 som huset började brinna och ett stort antal brandmän kämpade för att elden inte skulle sprida sig till närliggande fastigheter. Orsaken till branden blev aldrig klarlagd. En utredning om mordbrand startades men lades sedan ned. Det som blev kvar av huset har nu städats bort.

Stort intresse

Men vad som ska hända med tomten nu är inte klart. Ägaren till fastigheten, Viveka Öhman, säger att hon och hennes söner fortfarande diskuterar och funderar på vad de vill göra med marken.

– Vi har många som är intresserade av att bygga upp något nytt på tomten, främst då för någon typ av rörelse. Läget passar inte så bra för bostäder, säger hon.

Om det blir de själva som låter bygga något eller om de säljer fastigheten har de inte bestämt ännu.

– Det har legat lite på is nu under sommaren men vi kommer att fatta någon form av beslut kring detta i höst. Vi får många förfrågningar och vi bollar med olika idéer. Det är ju ingen brådska för vår del.

Byggdes av svärfadern

Huset på Duvnäsvägen 2, som nu har brunnit ned, byggdes av Viveka Öhmans svärfar i början av 1900-talet, berättar hon.  

– Det har funnits i släkten sedan dess. Under många år var det järnhandel i huset och efter det har det varit olika verksamheter där. Läget är ju attraktivt så nära centrum och det är lätt att ta sig dit, säger hon.

Svärfaderns pappa, Emric Öhman, var dessutom med och byggde upp området Saltsjö-Duvnäs för över 100 år sedan, berättar hon. En byst av honom finns rest vid Ringparksstugan i Saltsjö-Duvnäs.  

Stort pådrag. Såhär såg det ut när elden startade i augusti förra året. Foto: läsarbild

Vad hände?

Pizzastugan i Ektorp brann ned till grunden natten till 5 augusti 2020. Orsaken till branden blev aldrig klarlagd. Tomten där huset stod är nu städad och väntar på ny användning.

Adressen är Duvnäsvägen 2, vid rondellen.

Huset byggdes omkring 1920 av en släkting till familjen Öhman, som fortfarande äger fastigheten.

Visa merVisa mindre