Ännu ett mopedrån i Bromma

Under helgen anmäldes ett sjätte mopedrån i Bromma på kort tid.

  • Publicerad 15:34, 21 maj 2018

Under lördagen skedde ännu ett mopedrån i Bromma vid 23-tiden.

– En ung kille blev rånad på sin moped av flera gärningsmän. Rånet skedde på Ålstensgatan, säger lokalpolis Håkan Thor.

Lördagens mopedrån i Ålsten är långt ifrån det enda i Bromma den senaste tiden. Under de senaste veckorna har fem ytterligare mopedrån anmälts:

28 april 

Polisen fick ett larm vid 23-tiden under lördagskvällen. Två pojkar i 15-års åldern blev rånade på sina mopeder vid Olovslundsskolan. Flera maskerade personer hotade till sig pojkarnas mopeder med stickvapen. De beskrev gärningspersonerna som personer i övre tonåren.

29 april

Två pojkar blev hotades verbalt av fyra gärningspersoner som ville ha deras mopeder. De lyckades inte få med sig mopederna, rånförsöket skedde i närheten av Brommaplan.

30 april

Det var ett gäng maskerade personer som hotade till sig en moped från en pojke i unga tonåren. Rånet skedde vid Ålstensskolan vid 22-tiden.

12 maj

Flera personer hotade till sig en moped verbalt av en pojke i övre tonåren i närheten av Abrahamsbergs tunnelbana vid 18-tiden.

13 maj

Tre killar i 16-års åldern spelade fotboll i Norra Ängby vid 21-tiden. Tre jämnåriga killar kom dit och krävde nycklarna på deras mopeder. Rånarna gick till fysiskt angrepp och utdelade flera sparkar och slag mot fotbollskillarna varav en träffades med ett knytnävsslag i ansiktet. Rånarna fick även med sig en mobiltelefon, som låg i mopeden som stals.