Grovt rån. Ännu en kvinna har blivit rånad i sitt hem i Täby igår eftermiddag. Foto: Mikael Andersson

Ännu ett grovt rån på äldre kvinna i Täby

I går eftermiddag blev ännu en kvinna rånad i Täby och polisen ser nu likheter med det rån som hände Täby Kyrkby tidigare i veckan.

  • Publicerad 10:08, 9 nov 2018

Klockan 16:07 igår eftermiddag blev en äldre kvinna rånad i sitt hem, igen, på Åkerbyvägen.

Tidigare i veckan skrev vi om en kvinna som blev rånad i sitt hem i Täby Kyrkby och polisen kan nu se likheter de bägge fallen.

Polisjakt efter rån i bostad i Täby

Kvinnan som blev rånad på Åkerbyvägen igår öppnade dörren när en okänd man plingade på. Mannen tog sig in och letade igenom lägenheten. Han fick med sig kontanter, bankkort och kvinnans överfallslarm.

– Vi tror att de följer efter äldre personer och ser var de bor, sen går de in i lägenheten, säger Annelie Lundberg gruppchef och förundersökningsledare.

Kunde inte göra motstånd

Kvinnan hade mycket svårt att röra sig och kunde inte göra motstånd. Polisen ser likheter i de bägge fallen.

– Det var en annan klädsel denna gång men vi ser likheter i just de här fallen. Att de går i in i äldre personers lägenheter, säger Annelie Lundberg.

Fler liknande fall

Polisen ser även likheter med ett fall som skedde i Nacka den 29 augusti. Där två män trängde sig in i en kvinnas lägenhet och genom våld tejpade hennes handleder och vrister. Vid rånet i Nacka och i Täby Kyrkby hade männen på sig neongula arbetsjackor.

– Ja det är klart att vi tittar åt ett samband, säger Jan Berlin, kommunpolis Täby.

Nu uppmanar polisen allmänheten att ringa 11414 om de har sett något.