Jan Berlin har goda förhoppningar på att rånen blir lösta. Foto: Erik Lejdelin

Ännu en tonåring rånad i Täby – andra på kort tid

Under tisdagskvällen blev en tonårspojke rånad i Täby. Med rånet i Näsbydal i måndags innebär det att två unga personer rånats i Täby den här veckan. – Det är prioriterat och vi har avsatt resurser på det här, säger kommunpolis Jan Berlin.

  • Publicerad 10:44, 26 sep 2018

Under tisdagskvällen blev en ung kille rånad på sina värdesaker inne i Täby Centrum. Han ska ha varit på väg hem när några andra killar dök upp.

– Enligt signalementet ska de ha varit något äldre personer, säger kommunpolis Jan Berlin.

Andra rånet mot en ung person

Han kan nu berätta att den person som blev rånad i Näsbydal i måndags var en ung tjej som vill hjälpa två personer som frågade om vägen. Det innebär att gårdagens rån blir det andra på kort tid mot unga personer i Täby.

– Det är prioriterat och vi har avsatt resurser på det här. Vi brukar ha ganska bra uppklarningsprocent på de här personrånen så jag tror att vi har goda förutsättningar att lösa det här, säger Jan Berlin.

”Var nyfiket uppmärksam”

Han vill inte spekulera i huruvida förövarna kommer från Täby eller någon annanstans. Han vill uppmana ungdomar och föräldrar att inte vara oroliga, men att de ska vara uppmärksamma.

– Vi säger som vi alltid säger, att man ska vara nyfiket uppmärksam. I fallet med tjejen i Näsbydal så ville hon vara hjälpsam när de frågade om vägen och då rånade de henne på sin datorväska.

Vad gör ni nu?

– Vi jobbar på som vanligt med att söka vittnen och kolla övervakningskameror. Det här är fortfarande ovanliga brott och det är absolut ingen fara att vara ute på Täbys gator.