Samma tillvägagångssätt men inte säkert att det är samma person, enligt Mattias Tillberg. Foto: Mitt i

Ännu en kvinna överfallen med strypgrepp

En vecka efter att kvinnan i Viggbyholm överfallits med strypgrepp bakifrån händer samma sak en ung kvinna i Åkersberga. Nu vädjar polisen om vittnesuppgifter.

  • Publicerad 15:50, 20 aug 2018

För snart två veckor sedan överfölls en ensam kvinna i Viggbyholm av en man som kom bakifrån och tog strypgrepp på henne.

Hon lyckades fly efter att en annan kvinna kommit ridandes och skrämt bort mannen.

Ingen kunde gripas trots ett stort polisuppbåd med hundar och helikoptrar och förra veckan meddelade polisen att de kan tvingas lägga ned utredningen i brist på vittnesuppgifter.

Men nu har det hänt igen.

Likadant övergrepp veckan efter

Det var i slutet av förra veckan som en man i 20-årsåldern med mörk luvtröja, mörk keps och smal kroppsbyggnad på runt 180 centimeter tog strypgrepp på en ensam kvinna vid en busshållplats i Åkersberga.

Även här lyckades den drabbade kvinnan fly, och även här ledde ett stort polisuppbåd inte till något gripande.

Polisen beroende av vittnen

Överfallet skedde i korsningen Grandalsvägen/Bromsvägen nära busshållplatsen Roslagsvägen kring 00.15 natten till fredag och polisen vädjar nu till alla som sett något att höra av sig.

– Vi är beroende av om det finns vittnen som sett något. Vet man att man har uppgifter att lämna bör man kontakta oss, säger Mattias Tillberg, kommunpolis i Österåker.

Kan det vara samma gärningsman?

– Vi kartlägger tillvägagångssätt och signalement, men att vi haft ett liknande tillvägagångssätt gör inte att vi kan säga att det är samma gärningsman.

Kan valet av brottsplats, att det inte är centrala Åkersberga, tyda på en lokal gärningsman?

– Det är jättesvårt att säga. Det finns både gärningsmän som åker omkring och de som är lokala.