På söndagskvällen small det även i Solberga. Foto: Mitt i

Ännu en explosion i söderort – nu i Solberga

Två explosioner i söderort på ett och samma dygn. Trots det ser polisen ingen koppling mellan de två explosionerna.

  • Publicerad 09:31, 11 feb 2019

Runt 21-tiden på söndagskvällen vittnade flera om en kraftig smäll i Solberga. Både polis och räddningstjänst larmades och en stund senare kunde patruller på platsen lokalisera smällen till en plats utomhus på Kristallvägen i Älvsjöområdet.

Rutor krossade

Enligt uppgifter på polisens hemsida ska explosionen ha skett intill en källartrappa mellan två fastigheter. Smällen ska ha varit så kraftig att den orsakat skador på flera fönsterrutor ovanför trappan men ingen person uppges ha kommit till skada.

– Explosionen har inträffat mellan två bostadshus. Jag har ingen uppgift om hur många som fanns i huset under söndagskvällen men ingen ska ha skadats, meddelar polisen via ledningscentralen på måndagsmorgonen.

Söndagens andra explosion i söderort

Tekniker var på plats i Solberga under söndagskvällen för att säkra spår men än så länge är ingen gripen. Explosionen var den andra av två i söderort under söndagen. Tidigare under eftermiddagen dog en person efter en lägenhetsexplosion i Vårberg. Enligt polisen finns i nuläget inget koppling mellan de två explosionerna.