I stället för öppna aktiviteter, film och teater erbjuder Kulturhuset i Skärholmen barn och unga mellan 4 och 19 år möjlighet att låna hem pyssel, bakgrejer och spel med mera. De erbjuder även en digital VR-workshop och möjligheten att testa digitalt rollspel.

Äventyr i Sätra

Kulturskolan arrangerar äventyrsvandringen Kulturkarusellen i parkleken Kulan i Sätra. Där får barn och deras vuxna följeslagare ett mysterium att lösa som skickar dem på en vandring runt parken där de får olika uppdrag som kan innehålla till exempel dans, skulptur och sång för att få nya ledtrådar.

Kulturkarusellen vänder sig till barn från 6 till 12 år, är gratis och pågår 2 och 3 mars klockan 11 till 14. Anmälan sker på plats där man kan hämta ut biljetter från klockan 9.

Musik och rörelse

Fryshuset arrangerar aktiviteter för ungdomar mellan 12 och 19 år i både Vårberg, Skärholmen, Sätra och Bredäng. Bland annat femkamp, musikproduktion, tryck på t-shirtar, brädspel och bollsporter. Även de har anpassat sig till pandemin.

– Vi är vana vid att ta ungdomarna med på utflykter på sportlovet. Men i år försöker vi hålla oss lokalt så att det inte blir så mycket folksamlingar, säger George Zeghbi på Fryshuset i Skärholmen.