Skulptur, musik och idrott är några av aktiviteterna i Skärholmen på sportlovet. Foto: Mostphotos

Annorlunda men späckat sportlov

Femkamp, brädspel, musikstudio och skulptur. Trots att många sportlovsaktiviteter ställts in i Skärholmen i år finns mycket att prova på för barn och unga.

  • Publicerad 07:10, 25 feb 2021

I stället för öppna aktiviteter, film och teater erbjuder Kulturhuset i Skärholmen barn och unga mellan 4 och 19 år möjlighet att låna hem pyssel, bakgrejer och spel med mera. De erbjuder även en digital VR-workshop och möjligheten att testa digitalt rollspel.

Äventyr i Sätra

Kulturskolan arrangerar äventyrsvandringen Kulturkarusellen i parkleken Kulan i Sätra. Där får barn och deras vuxna följeslagare ett mysterium att lösa som skickar dem på en vandring runt parken där de får olika uppdrag som kan innehålla till exempel dans, skulptur och sång för att få nya ledtrådar.

Kulturkarusellen vänder sig till barn från 6 till 12 år, är gratis och pågår 2 och 3 mars klockan 11 till 14. Anmälan sker på plats där man kan hämta ut biljetter från klockan 9.

Musik och rörelse

Fryshuset arrangerar aktiviteter för ungdomar mellan 12 och 19 år i både Vårberg, Skärholmen, Sätra och Bredäng. Bland annat femkamp, musikproduktion, tryck på t-shirtar, brädspel och bollsporter. Även de har anpassat sig till pandemin.

– Vi är vana vid att ta ungdomarna med på utflykter på sportlovet. Men i år försöker vi hålla oss lokalt så att det inte blir så mycket folksamlingar, säger George Zeghbi på Fryshuset i Skärholmen.

Här är några aktiviter i Skärholmen under sportlovet

Måndag 1 mars

T-shirt verkstad, för unga 16-19 år. Klockan 18-21.30 på fritidsgården Vårgården i Vårberg.

Tisdag 2 mars

Äventyrsvandringen Kulturkarusellen där man får prova olika kulturaktiviteter. Parkleken Kulan i Sätra. Klockan 11-14. Anmälan sker på plats. För barn 6-12 år och deras vuxna.

Brädspel, utomhuslekar, bollekar och sällskapsspel på skolgården i Sätra. För unga 16-19. Klockan 18-20.30.

Onsdag 3 mars

Äventyrsvandringen Kulturkarusellen där man får prova olika kulturaktiviteter.Parkleken Kulan i Sätra. Klockan 11-14. Anmälan sker på plats. För barn 6-12 år och deras vuxna.

Pulkåkning och madrassåkning, om vädret tillåter, för unga 12-15 år. Klockan 17-19.30. Samling på Vårbergs fritidsgård.

Aktiviteter och grillning för unga 16-19 år på parkleken Ängen i Bredäng. Klockan 18-20.

Fredag 5 mars

Femkamp med bland annat stafett, säckhoppning ochdragkamp. För unga 12-15 år. Klockan 18-21.30 på fritidsgården Vårgården i Vårberg.

Hinderbana , basket och fotboll. För unga 12-15 år. Samling sker klockan 17 på På Sätra fritidsgård medan aktiviteterna genomförs i gymnastiksalen klockan 18-21.

Femkamp för unga 12-15 år med Bredängs fritidsgård.Klockan 18-21 på Trissan parklek.

Lördag 6 mars

Tjejstudio, där tjejer 16-19 år får lära sig skriva texter, spela in låtar och producera musik. Klockan 18-20.30 i Ungdomens hus i Skärholmen. Föranmälan med namn och ålder till studioskarholmen@fryshuset.se

Söndag 7 mars

Tjejstudio, där tjejer 16-19 år får lära sig skriva texter, spela in låtar och producera musik. Klockan 18-20.30 i Ungdomens hus i Skärholmen. Föranmälan med namn och ålder till studioskarholmen@fryshuset.se

Hela veckan

Kultur

Kulturhuset i Skärholmen erbjuder under sportlovet barn och unga mellan 4 och 19 årmöjlighet att låna hem pyssel, bakgrejer och spel med mera. De erbjuder även en digital VR-workshop och möjligheten att testa digitalt rollspel.

Kulturskolan har även flera kurser i området som kräver anmälan. Läs mer om dem på deras hemsida.

Övrig idrott

Samtliga dagar finns, om det blir rätt väder, även möjlighet att åka skridskor på Vårbergs IP, att åka skidor i spåren i Sätra eller att åka pulka i någon av backarna i stadsdelsområdet.

Visa merVisa mindre