Annonsbedragare lurade till sig telefoner med fräckt knep

En 27-årig kvinna misstänks ha lurat till sig telefoner, datorer och spelkonsoler utan att betala. Varje gång använde hon samma trick – mitt framför näsan på säljarna.

  • Publicerad 10:56, 17 sep 2020

Den 27-åriga kvinnan svarade i januari på en försäljningsannons för en spelkonsol på nätet. När hon var på plats hos säljaren i en villa i Jakobsberg och det blev dags för köp visade kvinnan upp en bekräftelse på genomförd betalningsöverföring på 4 500 kronor. Men bekräftelsen på banköverföringen var falsk, och kvinnan kunde åka hem med varan utan att ha betalat. Hon hade olika ursäkter till säljaren för att inte använda swish eller betala med kontanter.

På samma sätt lurade hon till sig telefoner och datorer för runt 115 000 kronor från en rad andra personer. Utöver i Järfälla gick personer bland annat i Stockholm, Skärholmen, Åkersberga, Hässelby och Vallentuna i slutet av 2019 och början av 2020 i kvinnans fälla.

Tidigare dömd till fängelse

Kvinnan har nu åtalats vid Attunda tingsrätt misstänkt för bedrägeri. Själv nekar hon till brott.

Så sent som i oktober 2018 dömdes hon till fängelse för grovt bedrägeri, efter att ha lurat över 40 personer runt om i hela länet och på andra platser i landet.