Partiledaren Annie Lööf (C) besökte nyligen stadshuset på Lidingö.

Hon höll ett seminarium tillsammans med Katarina Palmstierna, ordförande för Lidingö näringsliv.

– När Centerpartiet på Lidingö hörde av sig kändes det självklart att komma, säger Annie Lööf.

Lidingös näringsliv presenterade visionen 15-minutersstaden: en vision om att Lidingö till stor del ska vara självförsörjande. Alla produkter och tjänster som behövs i det dagliga livet ska finnas inom 15 minuters avstånd.

– Visionen är intressant, särskilt i efterdyningen av pandemin, säger Annie Lööf.

– Det var också riktigt intressant att prata om hur man kan skapa mötesplatser för enmansföretagare och göra det möjligt för dem att träffas.

Mötet, som varade omkring en och en halv timme, handlade mycket om Lidingös många enmansföretagare.

– Andra frågor som lyftes gällde elförsörjning och att vi behöver stärka elnäten för elen. Vi pratade om ökad lokal elproduktion, att man drar nytta av solenergi. En annan stor fråga var sänkta arbetsgivaravgifter.

Annie Lööf presenterade också Centerpartiets budget.

– Jag berättade om vad vi vill göra för företagen och om hur vi ser företagen som en nödvändig del av klimatomställningen. Jag var här för ett antal år sedan för ett möte med samma koncept – att ha fokus på vad som skapar jobb.

– Det är ju ett gott näringslivsklimat på Lidingö. Och det är en Stockholmsnära kommun som jag besökt i jobbet många gånger. Här finns en stark besöksnäring med konferensanläggningar och många spännande företag att besöka.