Nackabon Annie Lööf lämnar efter elva år uppdraget som partpartiledare för Centerpartiet. Foto: Mostphotos

Annie Lööf avgår som partiledare för Centerpartiet

Nackabon Annie Lööf lämnar rollen som partiledare för Centerpartiet. ”Nu går min resa som partiledare mot sitt slut”, skriver hon på Facebook.

  • Publicerad 14:34, 15 sep 2022

Det är ett svårt beslut att berätta om, men det rätt att ta.

Annie Lööf tillträdde som partiledare för snart elva år sedan. Men efter årets valnederlag väljer hon att lämna uppdraget.

”Svårt beslut”

”Det är ett svårt beslut att berätta om, men det rätt att ta. Under elva år har jag lett Centerpartiet. Under min partiledartid har fem val ägt rum, det senaste valet till Europaparlamentet var det bästa någonsin och valresultatet 2018 var det bästa på 30 år, årets valresultat det tredje bästa på 28 år. Vi gjorde precis allt vi kunde i valrörelsen. Precis allt. Men det räckte inte ända fram och jag är inte nöjd med resultatet. Verkligen inte. Men den spurt vi gjorde, den är jag imponerad av och stolt över”, skriver hon på Facebook.

Nackas röster färdigräknade: Alliansen förlorar majoritet

”Känsla av stolthet”

Hon skriver att hon ”lämnar med rak rygg”.

”Med en känsla av stolthet över allt det som Centerpartiet åstadkommit under detta decennium. Jag är stolt över att listan på liberala reformer kan göras lång, politik som utgår från den enskilda människan och hennes frihet.”