Anna Steele (L) fråntas sina uppdrag i Tyresö

Anna Steele (L), ordförande i Gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden, slutar med sina politiska uppdrag i Tyresö kommun. Orsaken är enligt uppgifter att hon uppfattats som hotfull i en mejlkonversation.

  • Publicerad 18:54, 28 nov 2017

Det var i onsdags förra veckan som Anna Steele fick beskedet att hennes uppdrag i partiet upphör från och med årsskiftet.

Bakgrunden till uppsägningen är en mejlkonversation mellan henne, politiker, tjänstemän och medborgare. Bland annat ska ett av hennes svar till avsändare ha uppfattats som ett hot då hon skriver att hon funderar på att anmäla denne för förtal. Avsändaren är en medborgare som starkt kritiserat kommunens hantering av en detaljplaneprocess och anklagat kommunen för mygel.

– Jag reagerade med magkänslan, väldigt snabbt och starkt på att tjänstemän och politiker anklagas för mygel. Min vanliga ton brukar inte vara så och jag beklagar om någon missförstod mig. Det var definitivt inte meningen att det skulle vara ett hot, men vi borde kanske båda fundera över tonen.

Steele ångrar sig inte, men beklagar om någon tagit illa vid sig. Hon tycker dock att partiet borde hanterat situationen annorlunda, och att åtgärden inte står i proportion till handlingen.

– Jag har varit med i 17 år och jag har aldrig varit med om något liknande, jag tycker inte det är i proportion. De har gjort det här över ett dygn och ingen har pratat med mig eller bett om ett möte. Om det hade varit en arbetsplats så brukar man ju pratat med den det gäller, man är respektfull mot gruppen, men här är det ingenting sånt.

Kommer du lämna Liberalerna Tyresö?

– Det tror jag, jag ser det som en infekterad grupp. Jag har tappat tron på partiet sätt att hantera problematiska situationer i kommunen. Det är ett problem om man inte har en organisation som skyddar oss mot olika missförstånd eller kriser.

 

Anna Steele kommer sitta kvar i kommunfullmäktige eftersom platsen är personlig.

 

Mitt i Tyresö har sökt Mats Lindblom (L) för en kommentar.