Anna König Jerlmyr (M) ska möta Husbyhandlare

Idag, fredag ska Moderaternas gruppledare och oppositionsborgarråd Anna König Jerlmyr träffa Husbys handlare.

  • Publicerad 09:08, 29 dec 2016

Moderaternas gruppledare och oppositionsborgarråd Anna König Jerlmyr berättar i ett pressmeddelande att hon klockan 12 på fredag ska träffa företagarna i Husby för att samtala om vilka åtgärder som krävs för ett tryggare Husby.

– Syftet med mötet är att företagarna får möjlighet att inkomma med synpunkter om vilka åtgärder som krävs nu för att säkra deras verksamhet men också vilka åtgärder som behövs på längre sikt, säger oppositionsborgarrådet Anna König Jerlmyr.

På fredag eftermiddag mellan13-18 kommer handlarna i Husby att stänga centrum i protest mot den eskalerande kriminaliteten in området.

– När lokala småföretagare inte kan bedriva sin verksamhet är det inte bara ägarna som drabbas, utan även de boenden som i förlängningen får sämre service. En levande stad behöver levande centrum. Vi accepterar inte att ett fåtal individer får ett sådant inflytande i vissa områden. Alla ska kunna känna trygghet och bedriva sin verksamhet oavsett bostadsområde, säger oppositionsborgarrådet Anna König Jerlmyr (M).

Enligt henne är bland annat fler poliser och ordningsvakter och kameraövervakning göra Husby centrum tryggare.