Anna Koukila har precis flyttat in i Modellvillan. Foto: Ida Leveby Andersson

Anna bor i Årets Stockholmsbyggnad

Folk stannar och tittar utanför Anna Koukilas lägenhet på bottenvåningen. Hon är en av de nyinflyttade i Modellvillan. – Det gick förbi ett äldre par tidigare och utbrast att huset är häftigt och det är det! säger hon.

  • Publicerad 19:13, 1 jun 2017

Mitt bland flyttkartonger, tv-manualer och dammsugare står 22-åriga Anna Koukila. Under torsdagen fick studenten nycklarna till sin allra första egna lya. Och som av en händelse blev huset hon snart ska kalla hem utnämnt till Årets Stockholmsbyggnad 2016 på samma dag.
– Det är kul. Det är ett riktigt snyggt hus, säger hon.

”Ligger så bra till”

Anna Koukila.

Men det har tagit ett tag för Anna Koukila att vänja sig. På visningen, där hon visserligen blev helsåld på lägenheten, tyckte hon att det var märkligt att huset satt vägg i vägg med ett gammalt vackert 20-talshus.
– Det passade inte riktigt in först, men jag behövde bara vänja mig lite. Och så ligger det så bra. Nära stan och tunnelbanan men ändå nära natur och andra villor. Det passar mig som är från Dalarö, då blir övergången inte så stor! säger hon.

Folk stannar och tittar

På eftermiddagen hölls ceremonin som avslöjade att den så kallade Modellvillan på Gamla Tyresövägen i Enskede är Årets Stockholmsbyggnad, och kort efter det började folk stanna till utanför huset.
–De som är intresserade kommer att titta ännu lite mer. Man hör hur folk pratar om det. Tidigare gick ett äldre par förbi och och sa ”Det här är riktigt häftigt alltså, det här huset”, säger Anna Koukila.
Vad hoppas du att du ska få för slags liv nu i din första egna lägenhet?
– Jag hoppas att jag ska hitta på många roliga saker här. Planlösningen är redan klar i alla fall, jag vet var jag ska ställa soffan! säger Anna Koukila.