Skärholmsloppet betyder både löpning och folkfest. Foto: Mostphotos

Anmäl dig och en kompis till årets löpfest

Har du och någon kompis planer på att springa Skärholmsloppet? Anmäler ni er före den 6 januari får ni två anmälningar till priset av en.

  • Publicerad 15:09, 28 dec 2016

Den 20 maj 2017 är det dags för Skärholmsloppet. Det kan tyckas vara långt dit, men det går att förbereda sig redan nu. Anmäler du dig före den 6 januari kan du samtidigt anmäla någon du känner, och ända bara betala för en person (200 kronor). Kanske en fin nyårsgåva?

Loppet är fem kilometer långt och går bland annat rakt genom SKHLM:s galleria. Och det är ett lopp som gör skäl för namnet folkfest. Längs med banan spelar dj:s peppande musik och efteråt väntar artistuppträdanden.

Pressad behöver man inte känna sig. Både löparproffs, motionärer och nybörjare är välkomna. Orkar man inte springa kan man gå! Det enda kravet för att få medalj och presentpåse är att man ska ta sig i mål.

Är du under 14 år finns Lilla Skärholmsloppet, som är två kilometer långt. 100 kronor är priset för anmälan till det. Den som går i skola i Skärholmens stadsdel deltar dock helt gratis. För de riktigt små, 0–6-åringar, finns en 400-metersbana.

Arrangör är den ideella föreningen Löparakademien, som verkar framför allt i miljonprogramsområden,och samarbetar med företag, boenden, skolor och föreningar.