Anki Svensson är Moderaternas nya toppnamn

Anki Svensson är Moderaterna i Tyresös nya toppnamn. – Mitt och vårt entydiga fokus blir nu att återskapa förtroendet hos dem som inte känt sig lyssnade på, säger hon i ett pressmeddelande.

  • Publicerad 11:59, 13 nov 2018

Partiets kommunfullmäktigegrupp nominerade på måndagskvällen Anki Svensson till posten som oppositionsråd, enligt ett pressmeddelande från Moderaterna.

– Mitt och vårt entydiga fokus blir nu att återskapa förtroendet hos dem som inte känt sig lyssnade på, som inte känt att vi tillvaratagit deras intressen, säger hon i pressmeddelandet.

Att ta över när Moderaterna precis har förlorat makten efter 20 år ser hon som ”utmanande och extra motiverande”.

– Målet är att vinna nästa val och fortsätta förverkligandet av vår vision om Tyresö som länets mest attraktiva kommun att bo, leva, arbeta och vara företagare i. Till dess ska vi vara en engagerad, tuff och pålitlig borgerlig kraft i opposition, säger hon.

Bor i Krusboda

Anki Svensson har suttit i kommunfullmäktige sedan 2010 och har bland annat varit ordförande för barn- och utbildningsnämnden.

Hon är 59 år, utbildad jurist och bor i Krusboda. Hon väntas börja som oppositionsråd den 1 januari.

Saweståhl fick fler personröster

Fredrik Saweståhl har under lång tid varit partiets främsta namn. 2009 tog han över som kommunstyrelsens ordförande efter Berit Assarsson.

Han fick fler personröster än Anki Svensson i årets val – 688 jämfört med 161. Anki Svensson fick näst flest av Moderaternas personröster och hamnade på plats sju bland de mest kryssande politikerna i Tyresö.