Foto: Adina E Häverö

Anicia släpper bok om sitt barndoms Masmo

I helgen släpper Anicia S. Eriksson sin andra bok, som utspelar sig i hennes barndoms Masmo.

  • Publicerad 16:00, 21 mar 2020

Ibland har jag velat slänga boken i väggen

Varför heter boken Allt du aldrig hann säga?

–  Det är mycket mellan pappan och dottern i boken som aldrig sagts. Alltså mellan mig och min pappa. Boken är baserad på min uppväxt.

Hur har det varit att skriva utifrån ditt liv?

– Både skönt och väldigt jobbigt. Jag har växt upp med en pappa som hade alkoholism och jag har inte bearbetat det. Så när jag skrivit på boken har jag ibland velat slänga den i väggen. Men nu är jag inte arg längre. Jag kan förlåta mer. Det har varit terapeutiskt att skriva boken.

Vad är din relation till Vårby och Masmo?

– Jag älskar Vårby och Masmo. Jag har bott här hela mitt liv, föddes här och bodde här och fram tills jag var 21. Jag kommer alltid att se Masmo som mitt hem, alla mina barndomsvänner är här, jag har lekt i parken. Jag ser bara Masmo med värme och jag kommer alltid att bära mitt hem med mig.

Har personer i din omgivning vetat att de figurerar i boken?

– Folk har varit medvetna om att karaktärer i boken baserats på dem. Min mamma till exempel har fått ta del av texten och tyckt det varit jättebra. Bland vännerna har jag mer plockat från olika personer. Jag har en vän som en karaktär är baserad på, hon har varit positiv.

Hur har det varit att återbesöka minnena?

– Jag har alltid förträngt saker som känns jobbiga. Det är mycket jag inte minns för att jag förträngt det så det har varit ett detektivarbete att skriva boken. Det har varit jättetufft men också väldigt viktigt för att gå vidare.

Anicia Sundström Eriksson

Ålder: 24 år

Bokrelease: Den 22 mars med romanen Allt du aldrig hann säga

Tidigare utgiven med: Skammen är inte din och den engelska versionen Not your shame

Visa merVisa mindre