Mannen som anhölls har släppts igen, men är fortfarande misstänkt. Foto: Mostphotos

Anhållen för våldtäkt släpptes – för andra gången

Mannen som anhölls för våldtäkt i Åkersberga under helgen har släppts. Åklagare bekräftar att det är samme man som greps i slutet av augusti, i samband med ett annat kvinnoöverfall, och att han fortfarande är misstänkt.

  • Publicerad 13:47, 11 sep 2018

Vid 04-tiden natten mot i söndags (9/9) överfölls och våldtogs en ung tjej i närheten av  Luffarbacken i Österåker. Senare samma dag greps och anhölls en man misstänkt för överfallet.

Nu bekräftar åklagare att mannen är samme person som anhölls, men släpptes en dryg vecka tidigare, misstänkt för ett annat kvinnoöverfall.

– Jo det är samme person, säger kammaråklagare Niksa Lucic till Mitt i.

Mannen anhölls misstänkt för våldtäkten vid Luffarbacken, men försattes även denna gång på fri fot.

Kammaråklagare Niksa Lucic vill inte kommentera beslutet, med mer än att mannen fortfarande är intressant för polisen:

– Han är kvar som misstänkt i ärendet.

Vad gör honom misstänkt?

– Jag kan tyvärr inte gå in på det, det är så pass tidigt i utredningen.

Hur arbetar ni vidare med detta?

– Det kan jag inte heller gå in på.

Fakta

Kvinnoöverfallen i södra Roslagen

  • 9/9 Österåker, Åkersberga: En yngre tjej överfalls och blir utsatt för en fullbordad våldtäkt på Luffarbacken i Åkersberga. Händelsen inträffade vid 04-tiden på natten.
  • 30/8 Österåker, Åkersberga: En 14-årig flicka i Hacksta dras ner på marken bakifrån och utsätts för våldtäktsförsök. Händelsen inträffade vid 15.30-tiden.
  • 28/8 Österåker, Åkersberga: En kvinna i 25-årsåldern överfalls bakifrån och dras ned vid Centralvägen–Bergavägen i Åkersberga. Händelsen inträffade strax före klockan elva på kvällen.
  • 17/8:Österåker, Skånsta: Tonårsflicka angreps med stryptag bakifrån. Händelsen inträffade vid midnatt.
  • 9/8. Täby, Viggbyholm: Ung kvinna som varit och badat angreps av okänd gärningsman som tog stryptag bakifrån. Händelsen inträffade vid 20-tiden.

Polisen utreder om det finns samband mellan överfallen, men utesluter inte att det kan röra sig om flera olika gärningsmän.

Källa: Polisen
Visa merVisa mindre