Ängby SK:s herrar har vunnit två SM-guld, men det var på 1990-talet. Foto: Anna Z Ek

Ängby SK åter i Pingisligan – premiär i kväll

Efter nära 15 år i Superettan och division 1 är Ängby SK:s herrar tillbaka i Pingisligan. I kväll är det seriepremiär mot Söderhamns IF hemma i Vällingbyhallen.

  • Publicerad 10:04, 4 sep 2018

– Söderhamn har varit ett av topplagen de senaste åren. Nu har de föryngrat lite men på pappret är de ändå både starkare och mer rutinerade än oss, så det blir tufft, säger Ängby SK:s sportchef Mikael Frank.
Förra säsongen kvalade sig herrlaget kvar i Superettan men på grund av ett regelbrott – en spelare som togs ut i kvalet hade inte spelat tillräckligt många matcher i grundserien – flyttades man ner i division 1.

Knep ledig plats i Pingisligan

Allt ändrades dock i början av sommaren då ett av de åtta lagen i högsta serien drog sig ur – och inget lag i Superettan var sugna på att ta över platsen.
– Då anmälde vi oss och sa att vi kan ta den. Vi tycker att det ska vara åtta lag i Pingisligan så vi ställde upp, säger Mikael Frank.
Efter det har klubben jobbat hårt för att få ihop ett slagkraftigt lag. Och man har lyckats, även om Mikael Frank är inställd på att man kommer att få slåss i tabellens bottenskikt.

Två egna produkter i A-laget

A-laget består av två egna produkter, 30-årige Gustaf Ericson och blott 18-årige Oskar Danielsson. Därutöver finns Jonas Sterner, Sebastian Loso (på lån från Spårvägen) och portugisiske André Filipe Silva som flygs in till matcherna.
– Och så har vi en spanjor som Gustaf känner från sitt proffsspel i Tyskland, men han är skadad och missar premiären, säger Mikael Frank.
Om det blir en tuff uppgift hemma i Vällingbyhallen i kväll så blir det inte lättare på torsdag då andra seriematchen spelas. Ängby SK spelar borta mot Eslöv AI.

Matchstart 18.30 i Vällingbyhallen

– De har vunnit SM-guld tio av de senaste tolv åren, så det blir så klart en svår match, säger Mikael Frank.
Men första väntar alltså Söderhamns IF i kväll. Den första matchen i högsta serien på nästan 15 år för Ängby SK:s herrar. Publikinsläpp från klockan 17.45, matchen startar 18.30.