Tatuerare. Andy Blanco är en prisbelönt tatuerare som nu är aktuell i realityserien ”Under nålen”. Foto: Janne Danielsson/Under nålen/Nexiko/SVT

Andy tatuerar fotbollsstjärnor i tv

Den prisbelönta tatueraren Andy Blanco och hans studio på Ring­vägen är aktuell i en ny tv-serie. Han är känd för sina tatueringar i gråskalor och har bland annat fotbollspelaren John Guidetti som stamkund.

  • Publicerad 14:01, 5 nov 2021

”Studio Blanco tattoo” ligger på Ringvägen 85, mitt emot Erikdalshallen. Tatueringsstudion drivs av prisbelönta Andy Blanco som nu är aktuell i Svt:s realityserien ”Under nålen”.

– Den handlar först och främst om kunderna och historierna bakom deras tatueringar. Men man får också en inblick i hantverket och lär känna oss som jobbar i studion, säger han.

Han är känd för sina tatueringar i gråskala och tatuerar ofta musiker, skådespelare och andra svenska profiler. John Guidetti är en av många stammisar. Bekantskapen med honom har lett till att Andy har tatuerat andra stora fotbollsstjärnor både i herrlandslaget och internationellt.

Hela gänget. Andy och alla medarbetare i studion. Foto: Janne Danielsson/Under nålen/Nexiko/SVT

Gaddad. Andy Blanco tatuerar fotbollsspelaren John Guidetti Foto: Simon Gahmberg /SVT

Superhjältar och drakar

Andy kommer från en konstnärsfamilj och har alltid tyckt om att teckna. Som liten gick han i bild- och formklass på Eriksdalsskolan.

–  Jag brukade ritade olika superhjältar från serietidningar och sådant. Och drakar. Jag har alltid varit fascinerad av drakar.

– Innan jag själv kunde tatuera brukade jag hjälpa till att rita upp motiven när vänner skulle gå och tatuera sig på etablerade studior.

Tatueringstrenden verkar inte visa några tecken på att avta. Och Sverige sägs, tillsammans med USA, ha världens mest tatuerade befolkning.

–  Det kan bero på att vi har många duktiga tatuerare i landet och ligger ganska långt fram i utvecklingen. Det finns någonting för alla.

– Jag har svårt att se att trenden skulle försvinna. Tatueringar har ju funnits sedan urminnes tider.

Andy Blanco

Född: 1989.

Bor: vid Mariatorget.

Yrke: Tatuerare.

Gör: Driver tatueringsstudion ”Studio Blanco Tattoo” på Ringvägen 85.

Aktuell: Med realityserien ”Under nålen” på Svt och Svt play.

Vunnit: Flera olika priser för sin tatueringskonst.

Visa merVisa mindre