Ny adress. När Skånegatan blir sommargata i maj får La Olita ungefär 100 uteplatser. Foto: Jocke Stenhammar

Andra gången gillt för mexikansk streetfood på Söder

För andra gången under pandemin är det dags för restaurangen La Olita att slå upp portarna. Från ny adress med större uteservering ska de förse stockholmare med mexikansk streetfood.

  • Publicerad 14:40, 27 apr 2021

Krögare. Jocke Stenhammar, med ansvar för baren, driver La Olita tillsammans med Kareem El Rafie. Foto: Privat

La Olita startade som en foodtruck, som serverade mexikansk mat. Förra året fick bilen fast adress, och blev en pop up-restaurang på Skånegatan 57.

Visiten där var tillfällig, en chans att testa om det mexikanska konceptet fungerade. Det gjorde det, nu flyttar La Olita in i nya lokaler på Skånegatan 87, med plats för fler gäster.

– Där kan vi ligga lite längre, förhoppningsvis för all framtid, säger delägaren och festivalarrangören Jocke Stenhammar.

Han sköter baren på La Olita, maten ansvarar Kareem El Rafie för. Det var även han som en gång i tiden startade foodtrucken.

– Det är inte texmex eller något halvamerikanskt, utan det är mexikansk streetfood när den är som bäst, säger Jocke Stenhammar.

Andra gången

Redan nu har La Olita smygstartat och haft öppet soliga dagar, för att känna av läget och få igång köket.

– Vi har redan slagit alla rekord. Vi har en publik som har saknat oss och en solig plats vid Nytorget som är guld värd.

Planen är att öppna på riktigt 12 maj, i samband med att Skånegatan blir sommargata. Då kommer uteserveringen att ha plats för 100 gäster.

Det blir andra gången La Olita öppnar under pandemin.

– Det känns jättekul. Jag kommer från festivalbranschen och har inte kunnat jobba med det på två år, det har varit segt att inte göra något. Pop up:en gick så bra, så vi kan inte låta bli att öppna igen.