Upplandsgatan Vasastan Foto: Mostphotos

Andra explosionen på kort tid i samma lokal

Natten till måndag skedde en explosion på Upplandsgatan i Stockholm. Det är andra gången på kort tid som samma lokal drabbats av en explosion.

  • Publicerad 09:53, 10 sep 2018

Runt 02.15 natten till måndag skedde en explosion på Upplandsgatan i Stockholm. Ett föremål ska ha kastats in i en lokal och sedan detonerat.

– Nationella bombskyddet har varit på plats och undersökt föremålet, men ännu har vi inget resultat, säger Anna Westberg på polisens ledningscentral.

Inga personer ska ha blivit skadade i explosionen.

Ingen misstänkt är ännu gripen och en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har inletts.

Den 1 augusti i år utsattes samma lokal för explosion, som ledde till att lokalens fönster krossades. Polisen upprättad då en anmälan om allmän farlig ödeläggelse.

Andra explosionen på kort tid

Mitt i har varit i kontakt med personal från biluthyrningsfirman som är verksamma i lokalen.

De informerades av polisen under söndagskvällen. Polisen ska då inledningsvis sagt att de misstänker att det är en handgranat som detonerat.

Personalen vill inte citeras varken med namn eller anonymt. Men bekräftar att det här är andra explosionen i lokalen på kort tid.

De berättar också att de inte vet varför de här händer deras verksamhet, men att det verkar som om att någon som vill sätta stopp för deras verksamhet.