Erik Andersson (M) vill att Täby torg ska bli ett vattenhål – inte en stenöken. Foto: Läsarbild Press

Andersson (M) gör ”Döda torget” till vallöfte

Täby torg har för många fortfarande varit en ganska ödslig plats. Men nu vill Erik Andersson (M) göra ett vallöfte av saken och verkligen försöka väcka torget till liv. – Det ska kännas mer som ett vattenhål snarare än en stenöken.

  • Publicerad 07:30, 22 maj 2018

I insändare och mejl till redaktionen har många genom årens lopp klagat på att Täby torg blev, trots vackra visioner, en ganska så ödslig plats. Otaliga marknader och andra aktiviteter har försökt locka människor till det stora torget framför Täby centrum. För ungefär ett år sedan fanns det idéer av den dåvarande trädgårdsmästaren att anlägga några enklare gröna oaser.

Nu vill Erik Andersson (M) verkligen göra slag i saken och förvandla torget till en plats där människor vill vistas.

– Det finns anledning till att vara lite självkritisk. Jag skulle gärna vilja se mer grönska och mer caféer och aktivitet på torget. Det ska kännas mer som ett vattenhål snarare än en stenöken, säger han.

Han har likt många andra bländats av torget som under sommarmånaderna blir väldigt ljust.

– I efterhand tror jag man hade gjort ett annorlunda val med underlaget och kanske inte valt vit sten. Men jag tror att det med ganska enkla medel och utan några större summor går att få till en mer attraktiv plats. På vintern skulle man kunna ordna ett café vid skridskobanan som erbjuder varm choklad och på sommaren läskande drycker, enklare åtgärder som gör att torget kommer fungera bättre.

Är det ett vallöfte?

– Ja, det skulle man väl kunna säga.