Vandrare. En av stadsvandringarna hölls med fastighetsägare. Foto: Privat

Än finns det tid att tycka till om centrum

Till 2025 ska Enköping utses till Årets Stadskärna. Det målet har centrumföreningen Enköping Centrumsamverkan satt, och de har fått med sig politiker, kommunala tjänstemän, näringsidkare, fastighetsägare, föreningsrepresentanter och andra intressenter på tåget.

  • Publicerad 10:08, 17 sep 2020

Startskottet för resan ljöd i januari. Något försenade på grund av pandemin togs den 27-28 augusti både steg 2 och 3 i processen som ska leda fram till utmärkelsen. 

Då bjöds handlare, serviceföretag, övrigt näringsliv, föreningar, kommunala tjänstemän, politiker och fastighetsägare in till stadsvandringar i centrum med fokus på varumärket, utbud, platsen, tillgänglighet och trygghet. Uppslutningen blev stor. Omkring 70 personer deltog. 
–    Det känns väldigt bra. Folk är jätteengagerade. Det börjar verkligen hända saker, säger Anne Nilsson, en av tre BID-managers som håller i projektet. 

Nu vill de ha in fler synpunkter. Fram till och med den 20 september finns det möjlighet att gå en egen stadsvandring i Enköping, själv eller med sin förening eller sitt företag, och sedan själv fylla i en enkät som finns på www.enkopingcentrum.se/web/arets-stadskarna/. Det går även att lämna in enkäten fysiskt i Lifes butik.

Steg 4 i projektet kommer att tas den 22–23 oktober. Då ska en nulägesanalys, som delvis bygger på stadsvandringarna i centrum vara helt klar för utdelning och genomgång.
–    Vi startar då också upp case i fokusgrupperna, det vill säga egna valda mindre åtgärder som går att genomföra på kort sikt, och arbetet med affärsplanen påbörjas, säger Anne Nilsson. 
 

I steg 4 ingår även en kvällsvandring, för att ta reda på hur Enköpings centrum är och upplevs efter att solen gått ned. 

Under senhösten, mellan steg 4 och 5, kommer även allmänheten få besvara en egen enkät.

Blomtjuvar bröt sig in i kassabod

Nyheter Blomsterstöld i Myranområdet och några rattfyllor. Här är helgens blåljusrapport.måndag 19/4 12:10

Byggstart för Enköpings nya stadsdel

Nyheter Bygger. 190 bostäder på gång i ny stadsdel Nu inleds bygget av Enköpings nya stadsdel Lillsidan intill Doktor Westerlunds gata. Först ut blir 189 hyresrätter och en helt ny Ica-butik, men planerna för området är större än så.måndag 19/4 10:02