FÄNGSLANDE FILM? Artisten ASAP Rocky en dokumentär om sin tid i svenskt häkte som han valt att kalla "Stockholm syndrome". Tidigare har han även designat kläder åt Kronobergshäktet. Foto: Mostphotos/Wikimedia commons

Amerikanske rapparen ASAP Rocky gör film om sin tid i svenskt häkte

2019 satt ASAP Rocky häktad i två månader för misshandel. Nu gör han en film om sin möte med det svenska rättsystemet.

  • Publicerad 14:52, 7 jun 2021

För snart två år sedan, i juni 2019, satt den amerikanska rapartisten ASAP Rocky häktad på Kungsholmen efter en misshandel som i värsta fall hade lett till att han skulle behöva sitta i fängelse.

Konserter på rapparens turné fick ställas in och häktningen rönte stor internationell uppmärksamhet. Bland annat uttalade Donald Trump sig i frågan.

ASAP Rocky döms för misshandeln – får villkorlig dom

Till sist slapp ASAP Rocky fängelsestraff och fick i stället en villkorlig dom. Åklagarsidan yrkade på fängelsestraff eftersom de menade att en glasflaska ska ha använts, vilket ökar allvaret i misshandeln. Men det gick inte att bevisa.

Fullt av kändisar

Nu gör artisten en dokumentär om sin tid i svenskt häkte som han valt att kalla Stockholm syndrome. Enligt TT ska stjärnor som Kim Kardashian, Nicki Minaj, Naomi Campbell och Tyler, the Creator, medverka i filmen. Alla propagerade på olika sätt för att Asap Rocky skulle släppas ur häktet.

Det är dock oklart om "Stockholm syndrome" får svensk premiär.

När man får sympatier för sin kidnappare

Stockholmsyndromet är ett tillstånd där ett kidnappningsoffer, eller personer som är fångna mot sin vilja utvecklar en relation till förövaren och tar dennes parti.

Uttrycker kommer från just en sådan situation, när bankrånare tog gisslan på Norrmalmstorg 1973 och de kidnappade banktjänstemännen utvecklade sympatier för rånarna.

Källa: Wikipedia

Visa merVisa mindre