I oktober åker Kenneth till North Carolina för en lite längre period än ett par veckor. Foto: Andreas Ekström

Amerikansk tv-stjärna fann kärleken i Haninge

Haningebon Kenneth Ling såg Allt för Sverige-deltagaren Ann Oswald på tv. Han blev tagen av hennes personlighet och ringde henne. De började prata och det ena ledde till det andra. Nu är det ett par.

  • Publicerad 08:00, 11 aug 2018

Ann Oswald, 66 år, var en finalisterna i SVT:s program Allt för Sverige, programmet där amerikanska svenskättlingar söker sina rötter. Nu är hon tillbaka i Sverige – denna gång för att hälsa på släktingar och göra det som hon inte hann med under programmet.

Men hon är inte ensam. Vid hennes sida finns Haningebon Kenneth Ling, 68 år.

Han satt hemma en söndag kväll förra hösten och tittade på programmet Allt för Sverige. Han fastnade direkt för en av deltagarna, Ann Oswald.

– Jag tänkte för mig själv: ”herregud vilken personlighet”. Jag tyckte hon verkade fantastisk, berättar Kenneth Ling över en sensommarlunch på Häringe slott.

Kenneth bestämde sig för att ta kontakt med Ann efter programmet. Och i december förra året ringde han och presenterade sig själv.

– Jag förstod inte först när han ringde att han var en privatperson utan jag trodde han var en reporter. Efter halva samtalet gick det upp ett ljus för mig. Då bad jag honom skicka ett mejl istället, säger Ann Oswald.

Först mejl sedan Facetime

Mejlet var ett faktum och de två började prata. De använde sig av videochatten Facetime och pratade ofta i flera timmar.

– Vi kan prata om allt från politik till kulturella skillnader, vi håller inte alltid med varandra men det känns väldigt bra att kunna prata om allt, säger Kenneth.

Tidigare i våras flög han över till Hickory i North Carolina, där Ann bor, för att hälsa på.

– Jag fick träffa hennes familj och vi var i Florida. Det var väldigt härligt. Nu är hon tillbaka i Sverige, vi ska hälsa på hennes släktingar i Dalarna och i Lidköping, säger han.

– Jag ser fram emot det jättemycket. Det kommer vara tre stora släktträffar, så det ska bli väldigt kul, säger Ann.

Vad är det bästa med Ann?

– Hennes personlighet, hon är helt underbar.

Vad är det bästa med Kenneth?

– Han är väldigt snäll och väldigt charmig. Det märkte jag redan vid första telefonsamtalet, det kändes rätt från början.

Utöver släktträffarna ska paret hinna med en hel del under sina tre Sverige-veckor.

– Vi ska gå på Skansen och Abbamuseet och paddla kajak i Stockholm. Det ska bli väldigt kul. Jag måste säga att Stockholm är en väldigt vacker stad. Nu har jag fått se Häringe slott i Haninge och Greta Garbos rum, det är väldigt härligt, säger Ann Oswald.