Bankhus 90 är ett av alternativen för Bromma ambulansstation, som nu letar nya lokaler. Foto: Mostphotos

Ambulansen kan flytta till bankhuset i Rissne

Ambulansstationen i Bromma har växt ut lokalerna intill Bromma Blocks. De letar nu efter nya lokaler – och gamla bankhuset i Rissne är en het kandidat.

  • Publicerad 13:57, 27 sep 2018

Nästa år får Bromma ambulansen en bil till och lokalerna intill Bromma Blocks, som redan i dag är trångbodda, kommer då att bli för små.

Man letar därför nya och Bankhus 90 – det stora svängda vita huset längs Rissneleden där SEB tidigare låg – är en stark kandidat.

– Det stämmer att vi vuxit ur lokalerna och Bankhus 90 är ett alternativ. Vi har två tre alternativ till som vi tittar på just nu, säger Richard Erhardt, stationschef för ambulansen i Bromma/Ekerö.

Bankhus 90 är ett alternativ. Vi har två tre alternativ till som vi tittar på

Richard Erhardt

Att hitta bra lokaler är dock inte helt enkelt.

– Nästa år blir vi fem akutambulanser och en transportbil. Att hitta bra garageplatser är den svåra puckeln. Vi letar också efter lokaler på minst 1500 kvadratmeter – i dag har vi cirka 1000 kvadrat.

Het kandidat

Förutom bra garageplatser så måste man se till övriga kontorsytor, omklädningsrum, tvätthall, att utryckningsvägarna är bra och att lokalerna ligger strategiskt bra till. Fordonen måste komma ut på 90 sekunder.

Richard Erhardt medger att Bankhus 90 då ligger bra till.

– Det ligger bra, nära stora trafikleder, säger han.

Det är högst sannolikt att de flyttar dit även om kontraktet ännu inte är underskrivet

Svante Sörenson

Svante Sörenson, stationschef på Vällingby Ambulansstation, vilka kan behöva flytta delar av sin verksamhet från Vällingby, menar att Bankhus 90 är en stark kandidat. Vällingbyambulanser har nämligen som plan B att slå sig samman med Bromma ambulansstation om de nu inte kan hitta nya lokaler i Vällingby.

– Det är högst sannolikt att de flyttar dit även om kontraktet ännu inte är underskrivet. För oss är dock Rissne ett mycket dåligt alternativ. I vissa situationer räknas varje sekund, då känns det inte bra att vi ska förläggas så långt ifrån distriktet, säger Svante Sörenson.

När kan en flytt ske?

– Det är ingen panik än, men det vore önskvärt att lösa det under nästa år. Teoretiskt kan vi vara här i Bromma med en bil till, men det blir väldigt trångt, säger Richard Erhardt

Vad innebär det för invånaran i Bromma och Sundbyberg att ni flyttar?

– Ingenting. Tillgängligheten kommer tvärtom att bli bättre, säger Richard Erhardt.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Här är polisens största bil – plats för sex hästar

Nyheter "Som en polisstation på hjul" Här är Stockholmspolisens nya radiobil som kan köra ut sex hästar och sju poliser samtidigt vid större uttryckningar eller i sökandet efter försvunna personer.tisdag 24/11 12:09

Nya större Örskolan ett steg närmare

Nyheter Byggplanerna har väckt stora protester Trots många synpunkter tar staden nu ett stort steg mot nya Örskolan som ska ta emot 630 elever. Men tidigast 2024 kan skolan öppna.måndag 23/11 14:10