Ambulans bestulen under utryckning i Väsby

En ambulans blev bestulen på munskydd under en utryckning i Upplands Väsby. – Man blir förbannad och ledsen över hur egoistisk man kan vara, säger sjuksköterskan Tomas Halin.

  • Publicerad 04:57, 27 mar 2020

Under måndagsnatten ryckte Sollentunabon Thomas Halin och hans kollega ut med ambulans till en adress i Upplands Väsby. De ställde båren i trapphuset och gick upp till lägenheten.

Väl uppe hörde de en dörr eller portdörr som som slog igen, och när de kom ner till fem minuter senare hade någon stulit fem till sex munskydd ur väskan som hängde på båren, vilket Expressen var först med att rapportera.

– Halva väskan är genomskinlig så man ser vad det finns för material i den. Man tog operationsmunskydden, de som tandläkare har. Det enda som sparades var det som hade filter. De visste vad de tog för de lämnade resten, säger Thomas Halin.

Brist på skyddsutrustning

Inom vården är det brist på skyddsutrustning. Thomas Halin och kollegan jobbar i norrort och besökte flera patienter under natten. De är i ständigt behov av munskydd, visir och handskar, och till Expressen säger Thomas Halin att förråden håller på att sina.

– Man blir förbannad och det är klart det är jävligt egoistiskt tänk att ta – framför allt från oss – som träffar patienter där vi måste skydda oss med de här munskydden dagligen.

 

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Skarp kritik mot covidvården på äldreboenden

Nyheter Läget i Region Stockholm extra allvarligt enligt stor granskning Äldre i Region Stockholm som drabbades av covid-19 på sina äldreboenden och avled fick inte rätt vård och behandling. Det konstaterar Inspektionen för vård och omsorg.onsdag 25/11 17:00

Gängledare gripen för mordförsök

Nyheter Mordförsök i våras En man som polisen anser vara i ledarskiktet i ett nätverk i södra Stockholm har gripits.onsdag 25/11 13:37