Bouleplan. Genrebild. Foto: Mostphotos

Amaryllisparken får nya boulebanor

Nu har politikerna sagt ja till att bygga 16 boulebanor i Amaryllisparken. Invigningen sker den 13 juni. – Jag är nöjd med beslutet eftersom vi har gjort det här tillsammans med föreningarna, säger Liselotte Stjernfeldt (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

  • Publicerad 06:00, 23 maj 2018

Boulebanan i Fornuddsparken måste lämna plats till bygget av Fornuddens nya skola. Därför satsar nu kommen på att förbättra bouleplanen i Amaryllisparken. Det beslutades av kultur- och fritidsnämnden i måndags.

– Jag är nöjd med beslutet eftersom vi har gjort det här tillsammans med föreningarna, säger Liselotte Stjernfeldt.

16 boulebanor kommer stå redo i Amaryllisparken för invigningen den 13 juni klockan 11.00.

Banorna kommer enligt Stjernfeldt hålla tävlingsstandard och byggas med trämaterial. Sargen på banorna kommer byggas med slipers, en typ av stockar.  

– Den gamla planen var bara en grusad yta där man själv fick markera upp banorna men nu kommer det finnas färdigställda banor, säger hon.

Fyra föreningar på 16 banor

Trollbäckens bouleklubb, som tidigare höll till vid Fornuddsparken, kommer behöva flytta till Amaryllisparken där flera föreningar kommer få samsas om banorna.

– Tillsamman med PRO, SPF och Trollbäcken bouleklubb har vi haft en dialog och med inspel från Tyresö Petanq. Vi har gemensamt kommit fram till att det vore bra att iordningställa Amaryllisparken med riktiga boulebanor, säger Stjernfeldt. 

Under måndagen gav politikerna i kultur- och fritidsnämnden tummen upp till förslaget och prislappen på cirka 150 000 kr.