Älvsjöbon Vilgot, 12, charmade Talang-juryn

I våras tog Älvsjöbon Vilgot Michelin, 12, hem SM-titeln som juniormästare i kortmagi. Nu drömmer han om att bli professionell magiker och är en av deltagarna som gått vidare till slutaudition i TV4:s program Talang. – Det kändes spännande att stå på scen framför juryn, säger han.

  • Publicerad 15:00, 30 jan 2019

Vilgot Michelins intresse för trolleri väcktes när han fick en magilåda i julklapp för fyra år sedan. Tillsammans med sin storebror började han lära sig olika trick. I våras vann han tre priser på SM i magi och kammade hem titeln som juniormästare i kortmagi. Nu är den 12-åriga Älvsjöbon en av deltagarna som i fredags gick vidare i TV4:s tävlingsprogram Talang. Med ett egendesignat korttrick fick han ja från alla jurymedlemmarna Alexander Bard, David Batra, Bianca Ingrosso och LaGaylia Frazier och är nu vidare till slutaudition.

– Det kändes jättekul att få en chans till, säger Vilgot Michelin.

Hur var det att träffa juryn i Talang?

– Det kändes spännande att stå på scen framför juryn. Mina favoriter är Bianca och David. Jag var nyfiken att få deras kommentarer. Hela upplevelsen var väldigt rolig.

Hur reagerade de på ditt framträdande?

– De gav väldigt rolig feedback. LaGaylia tyckte att jag utförde tricket som ett proffs och jag fick ju Alexander att gilla mig, så det var kul. David sa att jag var duktig tekniskt och att jag hade en bra presentation och utstrålning.

Vad ska du bjuda på för trick på slutaudition?

– Jag har aldrig gjort ett sånt här sorts trick. Jag vill inte avslöja för mycket men det kommer bli en överraskning i slutet.

Vill du fortsätta med magi i framtiden?

– Nu vill jag absolut det, jag vill bli professionell. Sen har jag många andra intressen också. Jag kanske vill hålla på med musik, vi får se.