Våren 2020 beräknas Sköndal bli med bolag. Foto: Mostphotos

Älvsjö kan få eget systembolag

Systembolaget planerar att öppna två nya butiker i söderort nästa år. Utöver det redan beslutade bolaget i Sköndal väntas Älvsjö få ett. – Vi letar aktivt efter en lämplig plats i Älvsjötrakten att etablera ett systembolag på, säger systembolagets presschef Lennart Agén.

  • Publicerad 16:11, 28 feb 2019

På den blivande handelsplatsen i korsningen Nynäsvägen/Tyresövägen har det i flera år funnits planer på att öppna ett systembolag.

Först var det sagt att det skulle öppna hösten 2019. Nu står det klart att bygget fördröjts till våren 2020.

– Det har krånglat med tillstånd men som det ser ut nu så ska det öppna tidigt 2020, säger systembolagets presschef Lennart Agén till Mitt i.

På handelsplatsen, som enligt planen ska slå upp portarna i slutet av 2019, kommer även Willys och Plantagen finnas. Området som ska bli Sköndals nya handelscentrum är 7 000 kvadratmeter stort. Här ska två jämnstora byggnader byggas samt en parkering som rymmer cirka 260 bilar.

Även Älvsjö ska få nytt Systembolag

Sköndal är inte den enda platsen i söderort som kan få ett nytt systembolag. Planer finns att öppna ett även i Älvsjö.

– Vi letar aktivt efter en lämplig plats i Älvsjötrakten att etablera ett systembolag på säger Lennart Agén.

– När vi kan slå upp portarna beror helt på om vi kan flytta in i en lokal som är hyfsat anpassad eller om vi måste bygga nytt. Men förhoppningen är att kunna öppna ett systembolag i Älvsjö 2020.