Allt från Bellman till Bowie när rockband intar Kärrtorp

Rockbandet Medborgarna kommer hem för en spelning på Teater Reflex den 26 april, en spelning som de vill ska samla Kärrtorpsborna. – Bandet vill göra något lokalt, säger arrangören Mia Hansson.

  • Publicerad 15:00, 22 apr 2019

Medborgarna har sedan tidigare spelat i bland annat Vitabergsparken och på Mosebacke. Med sig på scen tar de en bred repertoar med allt från Bellman till Bowie. Konserten anordnas i samarbete med ABF Stockholm.

Spelat tillsammans i 20 år

– När de spelade i Vitabergsparken fyllde de stället med en hyllning till Cornelis, säger Mia Hansson som är arrangör till konserten på Teater Reflex.

Bandet har spelat tillsammans sedan 1999 och består av fyra medlemmar – däribland gitarristen och Kärrtorpsbon Conny Blom.

Mat och dryck till försäljning

– Bandet vill göra något lokalt, något hemmavid, säger Mia Hansson.

Arrangören utlovar en redig rockkonsert, med drag från scenen och servering av både mat och dryck innan spelningen. På sin hemsida skriver Teater Reflex att ”bandet har arbetat upp ett rykte som ett av Sveriges bästa liveband”.

– Vi vill att konserten ska samla Kärrtorpsborna, och hoppas såklart på att så många som möjligt kommer, säger Mia Hansson.